Ett stort leende!

Det är svårt att sluta le när så duktiga valpar och lika duktiga och engagerade ägare kommer till kursgång tre. Att de tränat hemma märks direkt. Kontakten mellan hund och ägare finns där, viljan att vara till lags har valparna automatiskt men den viljan måste förvaltas och det gör deras duktiga ägare väl. Kopplen som inte ska vara sträckta utan vara leende – de var verkligen leende! Det är så otroligt roligt att se alla framsteg. Det värmer verkligen i hjärtat.

Denna gång fortsatte vi träna på kontakt, vi övade på att sitta vid sidan. Att sitta kvar, först utan störning och sedan med störning var svårt, men det gick till slut med glans. Något som var lite svårare var ligg. Två olika metoder av att lära in ligg visades upp, den ena något klurigare att lära in.

Under fikat pratade vi om vikten att lära hunden att vara ensam, vi pratade även om att lämna hunden i bilen på sommaren – och på vintern med värme och kyla som följd. Efter fikat var det dags att repetera sitt och ligg. Valparna som tagit igen sig i bilen hade vilat sig i form och presterade än bättre efter den lilla sovstunden. Eftersom det inte var så olidligt hett denna gång blev det tid för en stunds lek på gräsmattan. Så kul de för dagen fem chokladpralinerna hade, med gula Zemo och Frasses storebror Rosso som ivriga anhängare. Nästa kursgång kommer vi träna på inkallning, då ska vi även ta oss till skogen för att få en annan träningsmiljö.