2015

Annons Erika_new-year-302

Valpar, nya skolor och nya jobb! Det har som vanligt hänt mycket i familjen Olofssons /Amundsens liv under 2015.

Hundarna….
Som brukligt börjar vi med hundarna. De kom sju otroliga, fantastiska och helt underbara chokladpraliner. Hjalmar, Arthur, Bruno, Memhpis, Frasse och så flickorna Bea och Rosie. Ainas valpar har ärvt så mycket glädje, spontanitet och apporteringslust från sin mamma. I mars föddes dessa läckerbitar och hela våren hade vi glädje av dem. Efter sommaren börjar terminen i skolan och så även för valparna. Valpkurs i idel gott väder, vi övade kontakt, sitt, ligg men även apportering och viltspår. Lika kul som vi tycker det är att träffa våra valpar, lika kul hoppas vi att våra valpköpare tycker det är.

1
Meya och Ella låg i hårdträning under året. Båda tränades i viltspår och målet var att få ett championat innan årets slut. Emil kämpade på med sin envisa gula Ella, hon är inte alltid så lätt att hantera…. Snabb och intensiv med en vilja av stål – den unge hussen har att bita i! Annat är det med Meya som lugnt och metodiskt tuffar fram i spåret. Båda startade i Labvästs KM i viltspår. Meya blev tvåa med husse Bengan och Emil slutade på en fjärdeplats med sin Ella. Otroligt roligt att de lyckades placera sig så högt med tanke på att det var över 30 startande hundar.
Å visst fick de båda sitt välförtjänta championat! Vinterns enda dag med kyla och snö mötte domare Walde upp oss i Vänersborg och bland fällda granar, i snö, spårades de sista ettorna hem.

Familjen

CIMG2784 CIMG2792 CIMG2732 CIMG2806
Hovfjället fick besök under sportlovet. Hovfjället är lite mindre än vi är vana vid från åren i Idre och Fjätervålen men det går utmärkt bara för en långhelg. Skidåkningen var toppen men bästa var nog färden med hundspann.

CIMG3055 CIMG3052
Familjen åkte en helg till The Reef i Danmark, där har vi varit förut och njöt lika mycket vid detta besök som tidigare.
Sommaren och semestern blev i mångt och mycket styrda av Emils sommarjobb på simskolan. Sommarjobb i tre veckor, under familjens gemensamma semester gjorde att det endast blev små utflykter i närområdet. Det blev istället en hel del pysslande här hemma. Vi åkte en helg till High Chaparall där vi njöt av cowboylivet. Helt spontant körde vi sedan vidare till Gränna och ett hotellrum bokade vi i Jönköping. Vädret var inte med oss, men Gränna är mysigt oavsett väder och hotellet var riktigt fint, så vi njöt!
Liseberg är ju en självklarhet under sommaren, så även i år. Många timmar på nöjesparken, inga storvinster i chokladhjulet men glada barn – perfekt!

Emil

IMG_5383 Ella BIR
Emil började åk 7 i Ellös. En ny klass och nya lärare har gjort att vi fått en mycket gladare pojke! Det var lite turbulent i förra klassen så det känns skönt att den gamla klassen splittrats och nya vänner tillkommit. 13-års dagen firades med de bästa vännerna på go cart bana i Torslanda, fartfyllt firande!! Emil fortsätter träna taido och har nu klarat det sista gröna bältet, nästa bälte är det bruna. Under året har Emil varit aktiv i scouterna. Det har blivit ett par hajker och en riktigt lång vandring i norra Bohuslän som var rolig men oerhört jobbig. Scouterna sätts nu på paus, det finns så mycket annat en 13-åring vill göra… Ett av intressena som tagit överhanden är gula Ella. De har gått på jaktkurser, kämpat med viltspåret, provat på agility, freestyle och rallylyndad Det senaste är nosework som verkar passa Ella perfekt.
Emil började ro tio huggarrodd under våren, han tränade intensivt tillsammans med Bengan och roddarkamraterna under hela sommaren och in på hösten innan tiohuggaren Heia togs upp på land.
11777949_1019715694706292_1416684014_n
Under sommaren arbetade Emil som simlärarassistent vid simskolan i Henån. Han hade ansvaret för att kolla av eleverna i märkestagargrupperna så de gjorde alla delmoment rätt. Ett riktigt roligt sommarjobb och han blev redan i somras erbjuden samma sommarjobb kommande sommar.

Anton

1 Anton 2
Anton lämnade underbara fröken Annette för att få en lika underbar fröken Åsa i klass 4. Han går numera i Myckleby skola, och trivs gott med skollivet. Hans 10 års dag firades även den på ett fartfyllt sätt, på gocart banan i Uddevalla. Rättvist ska det vara mellan bröderna! Anton är en hängiven scout som hängt med på vandringar, hajker och andra aktiviteter som kåren arrangerat. Under våren och sommaren var det fotboll som gällde, Torps GoIF har här en trogen spelare.

Anton
I somras var Anton med på fotbollsskolan i Henån men nu har fotbollsintresset svalnat. Istället har han börjat spela badminton. Även Anton tränar taido och har graderat sig till ett blått bälte, riktigt starkt jobbat av honom som har lite problem med koordinationen! Simma är däremot Anton riktigt duktig på! Han simmade till sig kandidaten i somras, och fick ta emot en pillövskrans vid promotionen.

Erika och Bengan
Bengan fortsätter jobba på Assa Abloy och trivs som fisken i vattnet. För Erikas del har hösten varit turbulent. Inom tidnings branschen är det svårt att få en papperstidning att gå runt. Under hösten blev det därför stora nedskärningar inom Orust Tjörntidningen. Sex högt uppskattade kollegor fick gå, den enda som fick vara kvar var Erika. Det blev därför en tuff arbetshöst, även om kollegan Malin stöttade under den tid hon var kvar. Lösningen kom så sent som vid lucia då konkurrenten Lokaltidningen mycket oväntat visade sig bli räddaren. Lokaltidningen har nu tagit över hela Orust Tjörntidningen och det inkluderar den enda reportern som var kvar och även det lokala kontoret.

Erika börjar redan i januari arbeta för sin nya uppdragsgivare, samma lokalkontor och med nästan samma arbetsuppgifter men för Lokaltidningen istället för OT. Efter 21 år på OT väntar nya spännande uppgifter. Kontoret ska under jul och nyårsledigheten få en välbehövlig make over – ny tidning – nya tider…..

Förhoppningar inför 2016
2016…. låter svindlande långt borta men så är det inte. Året ska startas i Branäs, för första gången åker vi iväg över nyårshelgen för att fira in det nya året i skidbacken. Vi hoppas kunna ta en kull med Meya och kanske även ytterligare en kull med Aina….

God Jul och Gott Nytt År önskar vi er alla!!

141546440017001800_resized_new-year-520