Erika

liten.JPG-for-web-NORMAL

Intresset för hundar har alltid funnits. Erika är uppvuxen med labradorer i huset, första svarta tiken var Avona som kom till familjen 1980. Med henne väcktes intresset för labradoren som ras och för dem mångfald som en labrador innebär.

1990 kom Bessan, Minnows Basilika, som följd med oss i otroliga 16 år. Bessan blev Erikas läromästare. Lyckligtvis hade Bessan nerver och ett sinne av stål, för oj vad många misstag som gjordes i början. Bessan fick prova på allt, vi var flitiga på att tävla i jakt, startade många spårprov på gamla dagar, fick våra förstapris på lydnads planen och inledde även en kort karriär med både agility och flyball.

Familjens intresse för hundar har mynnat ut i en rad vidareutbildningar. Erika gick en instruktörsutbildning i IMMIs regi 1994. Meritlistan kan göras längre med instruktörsutbildingar inom viltspår, flyball, klicker, hundspråk och etologi. Anders Hallgren, Lasse Fält, Memea Mohlin, Eva Bodfält, Cilla Danielsson, Sven Järverud, Kerstin Malm… listan över fortbildningar är lång.

Erika har varit viltspårsansvarig och infoansvarig i Labväst och var ordförande i Orust Hundägarförening.