2016

Bildresultat för happy new year 2016 2017 gif

Året 2016 är slut

Det årliga julbrevet blir i år ett nyårsbrev. Tiden har gått så fort och våra tre lakritstroll i valplådan är orsaken till det sena julbrevet.

För det blev bara tre, Aina och Leos kull. Leo, Sjöbygårdens No Sacrifice som vi länge trånat att få en kull efter, har allt det vi är ute efter hos en hane. Han är snygg, trevlig och arbetsvillig. Nu blev det bara tre valpar men det är tre ljuvliga valpar som vi vet kommer få de bästa av ägare.

I april åkte hela familjen till Norge för att spåra. Hemma var det vårväder men uppe på fjället var det minusgrader och blåst, det blev riktigt kallt att äta den medhavda grillade kycklingen och potatissalladen!  Ella och Meya var anmälda till Norska retrieverklubbens spårprov i Østfold. Tränat hade vi gjort ordentligt men att det skulle gå så bra kunde ingen av oss räkna med. Meya vann hela tävlingen och Ella kom tvåa och utsågs även till hela tävlingens bästa retriever!!!! Båda är numera SEVCH och NVCH, svenska och norska champions.

Bengan och Meya blev NVCH
Emil och Ella blev NVCH

Ella och Meya har under året utbildats till eftersökshundar för polisen. Myran som tidigare varit ensam eftersökshund då någon kört på ett rådjur och eftersöksekipage kallats in får nu alternera med Meya och Ella, känns gott att ha tre säkra och rutinerade eftersökshundar i familjen.

Ett par utställningar har vi åt på under året, men det har inte blivit några framstående placeringar för någon av hundarna.

 

Familjen

Vi började 2016 på ett ovanligt och mycket trevligt sätt – i Branäs. För första gången firade vi nyår i fjällen, det var en riktigt trevlig upplevelse. Goda vännerna familjen Olsson var vårt sällskap, det var ett sällskap både i backen och hemma i stugan. Branäs var nytt för oss, men det gav mersmak.

Stockholm visade sig på sin bästa sida i sommar. Vi turistade i huvudstaden, hann med allt från Skansen till Vasamuseet. Vi njöt för fullt även om semestern tyvärr slutade med matförgiftning. Det dröjer innan vi köper korv i korvkiosk igen….. På vägen till storstaden stannade vi i Västerås för besök på äventyrsbadet Kokpunkten, en natt på hotell blev det där. Riktigt trevligt. Taxinge slott och landets största kakbuffé besöktes på vägen hem. Nästa gång hoppas vi att dåliga korvar inte ska skramla runt i magen innan vi förser oss av kakbuffén….

Bubbelpoolen är varm på Kokpunkten!
Vasaskeppet tyckte Anton var väldigt intressant
Promenad i Gamla stan

Förutom dagsutflykter till Liseberg och Vitlycke museum stannade vi på vår ö under semestern. Resten av sommaren roade vi oss med att skrapa och måla mormors hus. De enda fina soldagarna i sommar, då var vi målarklädda – men huset blev fint!

Besök i Vitlycke
En tur i Flumeride
Ett åk i nya Mechanica

Det egna huset fick ett stort lyft i sommar då snälle Nisse hjälpte oss att bygga ut altanen. Dubbelt så stor blev den, och så otroligt fin!

Firande av den nu 14 år gamla tiken Lea
Firande av mormors födelsedag

Emil

Emil har fortsatt att idogt träna med sin Ella, spår i första hand. Han går i årskurs 8 vid Henåns skola och trivs gott. I höst nådde han ett stort mål, han graderade sig till brunt bälte i taidon. Taidoträning tre dagar i veckan gav utdelning. Förutom taido tränar Emil tiohuggar rodd. Han har gjort ett par långroddar, från Ellös till Uddevalla och från Stenungsund till Henån, varje rodd tog en dag. Träningsvärken efter dessa strapatser ska vi inte tala om…..

Sommarlovet började på bästa tänkbara sätt för Emil. Trots att det är ett år kvar till mopedkörkortet fick han den finaste gåva en 14-åring kan få: en moped! Arthur heter den, med anspelning till registreringsnumret men även till världens bästa brunbjörns matte som skänkte mopeden till Emil. Nu väntar han på påsklovet då mopedkortet ska bärgas!

Under sommaren arbetade Emil som simlärarassistent vid simskolan i Henån. Han cyklade varje dag till Småholmarna för att lära de små barnen att simma och se så att märkestagarna utförde momenten rätt.  Ett riktigt roligt sommarjobb och han blev redan i somras erbjuden samma sommarjobb kommande sommar.

 

Brunt bälte avklarat!
En roddtur med tiohuggarbåten Heia

Anton

Även Anton tränar taido och har graderat sig till ett blått bälte med märke, starkt jobbat av honom som har lite problem med koordinationen! Simma är däremot Anton riktigt duktig på! Han simmade till sig järnmagistern i somras, och fick ta emot en krans av eklöv vid promotionen. Envis som han är gav han sig den på att klara längddykningen och djupdykningen samma kväll. Längddykningens 12 meter kändes och var oerhört långt. Men på försökt 30, eller var det 31, lyckades det! Men envishet kommer man långt!
Scouterna är fortfarande intressant. Att tälja, vandra och lära sig om skog och mark passar honom perfekt!

Anton har fått mammas intresse för yoga. Under både vår och höst har han gått på barnyoga, något som hjälpt både kropp och sinne. Anton går nu i årskurs 5 med söta Åsa som fröken. Skolan som tidigare varit lite motig är nu mycket roligare tack vare idog träning.

En stolt magistermärkestagare
Anton och mormor firade en gemensam födelsedag

Erika och Bengan

Bengan fortsätter jobba på Assa Abloy och trivs verkligen med jobbet som ger stor frihet. Tiohuggarrodd är även fortsättningsvis motionssättet som passar honom bäst, två dagar i veckan ror han och Emil tillsammans.

Erika har nu snart arbetat ett år på Lokaltidningen STO. Kontoret i Henån finns kvar, men resor till kontoret i Stenungsund sker varje vecka. Det är fortfarande lite ovant med nya arbetsgivaren, 21 år på Orust Tjörntidningen med ett helt annat system och sätt att se på nyheter går inte att sudda bort i ett nafs – men det tar sig. Regelbunden yoga ger välbehövligt andningshål och en guldkant på vardagen.

 

Framtidsplaner

Planerna är många men en dröm som vi närt i många år ska nu bli verklighet. Huset ska byggas till! En entré för hundarna med hunddusch och plats för dem att torka efter promenad planeras. Till det kommer en tvättstuga och en mindre gästtoalett. Barnen har kvar sina rum medan Erika och Bengan får ett nytt i utbyggnaden. Mer plats för valplådan blir det dessutom!

Meya kommer att paras under våren, hane är Sjöbygårdens I´m still standing som vi tidigare använt på Aina. Det blir en kombination vi ser fram emot!

 

Vi önskar er alla ett fantastiskt 2017
Erika, Bengan, Emil, Anton