Godisträd och balansstenar

Den fjärde träffen för valpkursen var förlagd till skogen. Så nyttigt att byta den vanliga träningsplatsen i vår trädgård till en liten skogsdunge strax bakom vårt hus. Bara den gemensamma promenaden till skogen visade sig vara nog så svår, många goda dofter längs med vägen, syskon på rad och ändå skulle kopplen vara leende.
I skogen repeterade vi på sitt och ligg kvar. Vi körde ett ganska intensivt träningspass med att gå fint i kopplet. Här var syskonen störning för varandra och det gällde för den som gick fint att ha koll på hunden men lika viktigt var det för de ekipage som stod still att hunden skulle vara passiv. Under helgen har lille Frasse bott hos oss då hans ägare var på bröllop på andra sidan Sverige. Frasse fick träna med Anton och de båda unga herrarna var så duktiga!

Tanken var från början att vi även skulle öva inkallning, men ny miljö och nya övningar tog på krafterna. Istället blev det lite aktiveringsövningar där vi pratade om hur man under en vanlig koppelpromenad kan göra allt mycket roligare genom att låta hunden balansera, krypa under och hoppa över föremål längs med vägen. Vi övade på stora flata stenar och breda stubbar. I skogen växer många bra träd som kan bli godsträd. Denna övning gillade alla valpar direkt. Det var riktigt kul att nosa upp korvbitarna som klämts fast i barken på träden. Kursen avslutades med fika på altanen och en stunds bus. Säkerligen var det ett gäng riktigt trötta valpar som åkte hem, Frasse som stannade kvar här ett par timmar till somnade gott i hundsängen efter hundkurs och lunch. Nästa kursgång är om ett par veckor, då övar vi apportering.