Om oss

Vi bor på den vackra ön Orust, på Sveriges framsida västkusten. I familjen finns förutom hundarna våra söner Emil, född 2002 och Anton född 2005.

Erika

liten.JPG-for-web-NORMAL

Intresset för hundar har alltid funnits. Erika är uppvuxen med labradorer i huset, första svarta tiken var Avona som kom till familjen 1980.
Med henne väcktes intresset för labradoren som ras och för dem mångfald som en labrador innebär.
1990 kom Bessan, Minnows Basilika, som följd med oss i otroliga 16 år. Bessan blev Erikas läromästare. Lyckligtvis hade Bessan nerver och ett sinne av stål, för oj vad många misstag som gjordes i början. Bessan fick prova på allt, vi var flitiga på att tävla i jakt, startade många spårprov på gamla dagar, fick våra förstapris på lydnads planen och inledde även en kort karriär med både agility och flyball.

Familjens intresse för hundar har mynnat ut i en rad vidareutbildningar. Erika gick en instruktörsutbildning i IMMIs regi 1994. Meritlistan kan göras längre med instruktörsutbildingar inom viltspår, flyball, klicker, hundspråk och etologi. Anders Hallgren, Lasse Fält, Memea Mohlin, Eva Bodfält, Cilla Danielsson, Sven Järverud, Kerstin Malm… listan över fortbildningar är lång.
Erika sitter i dag som viltspårsansvarig och infoansvarig i Labväst och var ordförande i Orust Hundägarförening i tio år.

Bengan

 

litenBenganochColan.JPG-for-web-NORMAL

Bengan är uppvuxen med hundar, framförallt jakthundar då det är ett stort intresse för honom. Taxar, jämthundar och ett par dobermann har funnits i hans ägo under åren. 1999 köptes Colas Petronella in i familjen, framförallt som en eftersökshund till jaktlaget.
Det visade sig vara ett bra köp. Colan var 2007 och 2008 landets högst meriterade viltspårschampion och framförallt en utmärkt jaktkamrat i skogen.

Bengan utbildade sig 2006 till agilityinstruktör och har, liksom Erika, en utbildning till viltspårsdomare. Bengan håller kurser inom agility, flyball och viltspår och är även knuten till Svenska Jägareförbundet som ett av deras eftersöksekipage. Han är i dag samordnare för jaktkretsen då det gäller eftersök som rapporteras in till polisen. Bengans främsta merit är kanske ändock kunskapen om djur och natur, hängiven jägare som han är. Han är i dag med i jaktkommittén inom Labväst och en av de ansvariga för föreningens jaktprov.

Vi håller regelbundet kurser i egen regi samt framförallt via Orust Hundägarförening och tar emot hundar för privatträning framförallt inom viltspår.

Anton och Emil

Båda barnen hjälper gärna till med att ställa ut hundarna

Åren går fort! Mycket hinner hända och för att inte glömma sammanfattar vi varje år ett julbrev som vi skickar ut istället för julkort.

Läs våra julbrev här:Lämna ett svar