Valpar

Intresserad av en valp? Skicka ett mail där du berättar lite om dig själv; familjeförhållanden, erfarenhet av hund, vad du tänkte göra med din hund (tävling, aktivering).

Kontakt

 

Detta följer med valpen vid flytt:

– Registreringsbevis i SKK (stamtavla)
– Div. informationsmaterial från SKK
– Vaccinationspapper
– ID-märkning
– Friskintyg
– 3-års Dolda fel försäkring
– Medlemskap i LRK i 1år
– Kompendium med träningstips
– Häftet ”Valpens första tid”
– Hundens egen pärm
– Visselpipa
-Leksak och/eller tuggben
– Koppel (retriever)
– Startpaket med dummies
– Valplåda från foderleverantören
– Filt som doftar mamma och syskon
– Valpfotografier från födseln fram till leverans

Bärgas någon form av Championat så belönar vi!!

~~Valppaketet utvecklas och förändras från kull till kull~~

Du som är intresserad av valp:

Gå in på hemsidan regelbundet för att få aktuell information om vår avelsplanering.
Skicka ett mail där du berättar lite om dig själv; familjeförhållanden, erfarenhet av hund, vad du tänkte göra med din hund (tävling, aktivering).
Därefter vill vi prata i telefon med dig, för att sedan skriva upp dig på vår lista för blivande valpköpare.
Vi vill alltid träffa våra valpköpare innan valpen hämtas, det är viktigt att det känns rätt för både uppfödare och valpköpare.
Vi kräver inte att du skall ha haft hund förut, däremot att du helt införstådd med vilket stort ansvar det är att bli hundägare.

Som valpköpare får du medlemskap i Labradorklubben, detta gäller bara för dig som inte redan är medlem. Klicka på bannern för att få mer information om LRK

banner5

Alla valpar föds upp i vårt hem, vilket gör att alla valpar är vana vid de ljud som förekommer i ett hem, som skrammel med kastruller, dammsugare, katter, barn som leker….
Den första tiden står valplådan i vårt sovrum, då valparna behöver mer yta flyttas de ut i köket. Vi får ett naturligt band till dem eftersom vi är med dem dygnet runt
och ser varje individs personlighet. Alla våra valpar växer upp ihop med vår familj och andra vuxna hundar, inte i hundhus eller hundgård.

Givetvis är valpen registrerad i SKK och veterinärbesiktigad. Registreringspapper och besiktningsblankett medföljer alltid valpar som flyttar från oss. Valpen ID märks genom chip.

Valpen är vaccinerad mot Parvo och avmaskad tre gånger vid 8 veckors ålder.

Köpekontrakt skrivs enligt SKKs grundregler. Dolda fel försäkring ingår alltid.

Valparna tränas redan hos oss att bli rumsrena. Valpen tränas att följa med och komma när man kallar, då valpen hämtas kan den redan en inkallningssignal. Valpen har också åkt
bil innan den hämtas. Vi har för avsikt att ordna regelbundna kennelträffar för alla Landkrabbans valpar. Vi vill ha fortsatt kontakt med våra valpköpare, höra både det som går bra och det som inte går riktigt lika bra. I den mån vi har möjlighet till det försöker vi ställa upp som hundvakter om våra valpköpare inte har hundvakt under semesterveckan.
Med valpköpet följer även en valpkurs i egen regi som är förlagd på Orust. Kursen kan inte bytas mot motsvarande valpkurs hos någon annan aktör

Vi köper alltid tillbaka valpar/hundar om det uppstår problem i familjen – vi diskuterar givetvis detta innan återköp.

Ni får vid leveransen med ett valppaket, en matlista, mat för ett par veckor som valpen är van vid medföljer. Ni får även med ett kompendium med träningstips, övningar och
råd inför fortsatta hundägandet. Det medföljer även information om valpens första veckor här hos oss. Tuggben/godis som valpen är van vid följer alltid med.