Varmt under andra valpträffen

Puh så varmt det var i dag! Termometern visade på över 30 grader i skuggan, hur varmt det var i solen tittade vi inte ens efter…
Hela kullen, och gula Zemo, kom så det var åtta varma och glada valpar som tränade i vår trädgård. Vi repeterade kontaktövningarna vi påbörjade förra gången. Det var roligt att se hur idogt alla tränat under veckan! Memphis som missade förra kursgången insåg snart vitsen att titta matte i ögonen. Att belöna med annat än godis visade sig vara nyttigt, flera av valparna tyckte att leksakerna de fick låna var riktigt roliga.
Under fikapausen var Memphis matte Lina snäll att dela med sig av sina kunskaper. Valparnas mamma Aina fick agera hund med skärskada i tassen och stå ut med att bli bandagerad enligt konstens alla regler. Aina är snäll och stod ut med behandlingen, trots att det var varmt och att hon inte alls var skadad.

Efter fikat blev det en ny övning, fiskkroken som visade sig vara nog så knepig. Med lite hjälp kom alla valpar in fint vid sidan. Här var startpositionen för att gå fint i koppel vid sidan. Ett leende koppel var vi ute efter, ett koppel så slakt att det liknar en leende mun, inga sträckta koppel! Alla var så duktiga, kämpade så tappert i värmen. För varmt var det för en lekstund, däremot lockade vår lilla hundpool där åtta glada unga labradorer, och en äldre vis fyrbent storebror, svalkade sina tassar innan hemgång.