Kennelträff 5 juni 2022

En sådan dag vi fick! Närmare 30 hundar och drygt 50 personer kom till vår kennelträff, fantastiskt roligt att så många ville träffas och ha trevligt tillsammans med oss! 120 korv med bröd, 8 liter saft och 25 liter vatten gick åt denna soliga sommardag. Vi hade hyrt klubbstuga och planer hos Orust Brukshundklubb, för att vara säkra att vara torrskodda så hade vi även hyrt det gamla ridhuset intill, men med det högsommarvädret vi fick så nyttjades inte hallen.

Våra goda vänner Camilla och Lena hjälpte oss under dagen. De är båda lydnadsinstruktörer med lång erfarenhet så det kändes tryggt att ha dem på plats. Camilla byggde rallybanor och visade upp denna roliga sport medan Lena stod för trixövningarna. Med sig hade hon västgöraspetsarna Fanny och Athos som visade upp hur duktig man kan bli efter ett par års träning.

Rally och trix i en härlig blandning, alla fick prova på efter eget tycke och smak. Rallybanorna blev snabbt välbesökta medan trixövningarna kanske för vissa kändes lite för svåra. Efter två timmar bröt vi aktiviteterna för lunch, korv grillades på plats och matlusten vad god. Hundarna fick en välbehövlig paus innan det var dags för nästa aktivitet. Hundfiskedamm var det få som provat innan men oj så skojigt det var! Här gällde det att under en minut samla in så många föremål som möjligt. Det blev en strid på kniven mellan Arthur från Chokladkullen och Sara från S&G kullen, men Sara och husse Anton knep åt sig vinsten med liten marginal. Selma från Bilkullen kom god trea. Alla fick de hämta fina priser på prisbordet. Vi passar på att tacka våra sponsorer Agria Djurförsäkringar, BestEl, ST-Tidningen, Varekils Djurklinik, Stora Höga hund och katt, Orusts Sparbank och Pet Supply som såg till att vi kunde fylla stora fina goodiebags till samtliga Landkrabbor och även ha fina priser att dela ut i fiskedammstävlingen.

Ett stort tack till alla inblandade, tack Camilla och Lena för hjälp under dagen, tack Daniel som blev inkastad som grillmästare, ett tack till Orust Brukshundklubb som gjorde det möjligt att hålla träffen och slutligen: tack även för allt godis i olika former, hundtugg, dryck och fina blommor som vi fick av er valpköpare  – det gjorde oss oerhört glada