SVCH NVCH Colas Lea

Lea 4.JPG-for-web-large

Tilltalsnamn: Lea

E: NORDVCH Colas Viking

U: NORDVCH Colas Ina

 2002-06-24  – 2017-08-18

Färg: Brun

HD B och AD: ua

Ögon: ua jan 2005

Utställning:

Ett flertal 1 ökl HP

Viltspår:

Svensk Viltspårschampion
Norsk Viltspårschampion

Lea är född med en raket i rumpan! Ända sedan vi hämtade hem henne från Colas kennel har det varit mycket fart på vår bruna Lea.
Det är hennes nackdel i livet, allt går snabbt, lite för snabbt ibland. Men samtidigt är det en fördel, för det är en otroligt rolig hund att arbeta med, hon är snabbtänkt och alltid redo för nya upptåg.
Lea är husses agilityhund. De har startat ett flertal agilitytävlingar tillsammans men tyvärr, aldrig lyckats plocka någon pinne. Med husse tränar Lea även jakt och de har startat ett par gånger på inofficiella jaktprov, med flera goda placeringar. Lea blev domarens favorit vid jaktleken i Alingsås för ett par år sedan. Lea spårade till sig ett svenskt viltspårschampionat vid 15 månaders ålder och tillsammans med matte gick färde sedan vidare till Norge där de inte bara fick ett förstapris utan slutade även på andraplats totalt i tävlingen. Tyvärr går det lite väl fort i spåren också, men näsan är utmärkt och den används mer än väl.
Lea används till praktiska eftersök för det lokala jaktlaget. Hon anlitas även som stötande hund (inte många labradorer som klarar detta!) och utför detta
uppdrag med bravur.