Första träffen på valpkursen

Så kul det var att träffa alla i dag! Nästan hela gänget kom, det var bara Memphis som fick förhinder. Chokladpralinerna hade sällskap av Zemo, en gul herre i samma ålder som ägs av tidigare valpköpare till oss. Zemo fick hänga med på ett hörn och han smälte direkt in i gänget.
Vi tränade kontakt, ögonkontakt i många olika varianter och pratade om vikten av samarbete, att få hundens lust att vilja arbeta tillsammans med sin ägare. Efter ett ganska tufft men roligt träningspass fick hundarna vila och alla tvåbenta fick chansen att prata lite under fikastunden. Vi knödde ihop oss på våra altaner för fika och framförallt en hel del prat om den gemensamma nämnaren: valparna. Många skratt blev det och det var riktigt roligt att höra hur lika valparna i kullen är varandra i sitt sätt att vara och verka. Efter välförtjänt vila i bilen var det dags för ytterligare träning.
En stunds bus på gräsmattan hann alla med innan det var dags att åka hem. Om en vecka träffas gruppen igen och då blir det mer kontaktövningar men även lite lydnad i form av sitt och ligg. Gun och Nisse som äger Zemo har erbjudit oss att vara på deras marker så där kommer de båda heldagarna med jakt och viltspår att vara.

Det har hänt en hel del här på webben! Hemsidan har fått ett rejält lyft och det är tack vare Beas duktiga husse Niklas som givit oss rätt verktyg att arbeta vidare. Vår egen Emil har blivit kennelns webbmaster och han håller som bäst på att lägga över allt från den gamla hemsidan till den nya. Än är det långt kvar innan hemsidan är komplett men med Niklas support så fixar Emil en snygg och modern hemsida som passar oss som hand i handsken.