Ögonen öppna!!!

Ögonen är öppna!

Nu är våra små två veckor gamla och det har hänt så mycket!
Nästan alla har öppnat ögonen. De ser grumligt och tumlar runt i varandra, en härlig syn för oss som knappt kan slita oss från valplådan!

På stappliga ben tar de sig nu runt i valplådan. De reser sig, tar ett par steg och snubblar till för att sedan trilla. Vi ser varje dag att de blir allt stabilare i benen, snart är valplådan för liten för dem…. Aina är en fortsatt mycket duktig mamma, hon ligger troget hos dem i valplådan även om de buffar och stökar runt henne. Ibland tycker hon att de är lite för stökiga, då går hon ur lådan och lägger sig alldeles intill för att ändå vara dem nära.

Alla valpar har nu fått halsband så vi lättare ska se skillnad på dem. Samtliga har vuxit otroligt, vi väger dem varje vecka och kurvan pekar stadigt uppåt för alla. Bilder finns här i bloggen, det finns även bilder under fliken ”foton” på hemsidan, klicka vidare till vårt bildgalleri.

Landkrabbans kennel finns på Facebook, där kan vi även presentera små korta filmklipp från valpkullen. Leta upp oss där och gilla sidan för lite live rapportering från valparna.

Lite andra nyheter utanför valplådan:

Meya och Ella har varit på utställning i Kungsbacka i helgen. Det gick riktigt bra för dem båda! Meya vann under lördagen klassen för championtikar och placerade sig sedan som tvåa i tikklassen, slagen av sin kullsyster Windy. På söndagen blev det ingen placering för Meya, men hon fick excellent med CK båda dagarna. Domaren Jana Janekova skrev i kritiken: ”Jättebra storlek, jättefint huvud. Har allt som man ska ha. Fina rörelser med fint steg, bär svansen väl”

Ella fick även hon excellent båda dagarna och placerade sig under söndagen som fjärde bästa junior tik. Domaren Jan-Roger Sauge hade denna kritik: ”Söt juniortik som kunde haft mer massa i kroppen, sött huvud, lång hals, kunde haft något bättre vinklar, bra ben och tassar, fin rygg och bakställ, rör sig lätt och ledigt ”double” päls”

Vi har denna vecka sällskap av fine Leo, från Sjörövarkullen, som är så lik sin mamma Iza i både sätt och utseende att det värker i hjärtat på oss. Vår gäst Alice ska snart lämna oss, tre underbara veckor har hon gästat oss och det blir tomt utan henne!