Ny hage och ny mat – det händer mycket i valparnas liv…

Nu händer det massor i valparnas liv!

De är tre veckor gamla och har nu fått flytta ut i en stor valphage i köket. Valplådan har de med sig så de ska känna sig hemma, och runt valplådan finns en hage där de har stor yta att tassa runt.

I dag har de fått sina första smakportioner av riktig mat. Fint malen nötfärs som blandats med lite majsvälling för att göra det hela något mer enkelt att få ner. Som de åt! De slafsade, klev i maten, klev på varandra, sölade på varandra och slickade av varandra. Tassar rätt i matbaren, maten gled ut på tidningarna och valparna jazzade runt som Bambi på hal is ovanpå tidningarna! Vi skrattade gott åt spektaklet men de var nöjda med den lilla smakportionen. Alla föll i hop i en stor hög efter maten, paltkoma fick verkligen ett ansikte i dag smiley
I morgon blir det en ny chans till smakportion, allt för att vänja de små magarna med riktig mat.

Vi har lagt upp lite bilder och en filmsnutt från deras premiär i valphagen i köket, filmen finns på vår Facebooksida. Ella som varit vår bebis i familjen blev plötsligt en storasyster som intresserat följde de små på utsidan hagen. Flera av valparna skällde lite försiktigt på henne, ganska så tuffa var de där på insidan med mamma Aina som trygghet.