Sista träffen med gänget….

190929
Tiden går fort när man har roligt sägs det ju och dessa sex träffar på valpkursen har gått otroligt fort. Sista kurstillfället valde vi att åka till lånade marker ett par kilometer från vårt hus. Här finns en fantastisk skog och dessutom möjlighet att samlas runt en eld för att grilla korv.

Vi började dagen med enkla markeringar i ett område med både ljung och hällmark. Valparna är 6 månader gamla och få hade provat på att apportera dummys innan. Men, talangen fanns och med lite träning kommer det gå jättebra. En del fattade direkt och hämtade dummyn utan tveksamheter, andra behövde både mer tid och vägledning innan slutresultatet blev riktigt bra.

Välbehövlig vila fick två och fyrbenta då alla samlades vid brasan. Efter en hel del svärande, assistans av Charlies husse som hade tändare då vi åkt ifrån tändstickor, fick vi fyr på elden. Grillpinnar tillverkades och snart spred sig lugnet tillsammans med rök och korvdoft. Så mysigt vi hade det vid elden. Korven smakar som bäst i skogen och småpratandes med en lite väl sotig grillad korv var det nästan så att ingen ville att fikapausen skulle ta slut.

Stärkta av lunchen blev deltagarna sedan presenterade för en kråka och kanin. Här fick valparna ha en lång lina på sig för att minimera möjligheterna att de skulle springa iväg med sitt ”goda” fynd. Trots att kråkan sett bättre dagar (och doftade därefter) fick alla hundar in både fågel och vilt och levererade dessutom i handen på sina ägare.

Allt har ett slut och nu lämnar vi med varm hand över fortsatt hundträning. Det har varit så otroligt givande även för oss att träffa detta gäng och deras intresserade ägare. Tack Selma, Åsa, Doris, Jack och Charlie som var på plats sista träffen, för de fina blommorna och det smaskiga godiset.

Tack även Rufus och Buster som inte kunde medverka sista kursgången men Buster har vi fått äran att njuta av ett par dagar då hans ägare haft annat för sig. Tack Lena och Claes för den fina skålen, den var helt perfekt!.