En älg och två västgötaspetsar

190922
En kul och lite ovanlig kursgång där en älg, två västgötaspetsar och en rad stenar spelade stor roll, det hade bilkullen i dag. Vi hade aktivering på schemat och begav oss därför ut i vår lilla skogsdunge bakom huset. En kort promenad som normalt tar ett par minuter att gå, tog över en timme.

Våra snälla grannar hade lånat ut parkeringar, träd och gräsmatta. Här tränade vi balans på en bräda, vi använde grannens gärdesgård som balansboll och en annan grannes tomt där valparna fick prova på att gå på olika underlag. Det värmer så i hjärtat att se hur trygga, lugna och oberörda hela gänget är. Ett underbart arv som valpköparna förvaltat så väl!

Från presenning till en älg, en lurvig sådan som först var lite kuslig men sedan blev bra kul. Mer balans, lite tunnelseende och sedan en ganska svår övning med bakdelskontroll blev det innan fikat.

Så var det de två spetsarna… på en valpkurs för labradorer?! Vår vän Lena kom med Fanny och Athos som är utbildade som Better Dog hundar, visade prov på hur otroligt långt det går att komma med en del träning, massor med godis och en portion tålamod. Athos som är en riktig charmknutte visade upp hur man ska göra – och inte göra – alla övningar medan Fanny lugnt och noggrant gjorde det mesta rätt från början. Många skratt fick vi och grymt imponerade blev vi av Lenas uppvisning. Fanny har även varit med på Hundakademins Uppvisningsgrupp på My Dog 2018.

Lena bjöd även på lite provsmak från de kurser hon har som Better Dog instruktör.  Övningar som såg enkla ut men som visade sig vara nog så kluriga. Stort tack Lena, Fanny och Athos för att ni tog er tid och hälsa på i Himmelriket!

Läs gärna mer om Better Dog, det finns kurser på Orust och i Göteborg. Anmäl er gärna! https://www.betterdogacademy.com/sv/hem/ finns mer info både om Lena, hennes kurser och om appen som går att ladda ned till mobilen.

Kolla även gärna här https://www.youtube.com/watch?v=xZEWHUDjhhE