Första hjälpen för skadade små tassar

190908
I dag fick gänget en riktigt klurig uppgift. Förutom de vanliga kontaktövningarna, sitt och inkallning fick alla prova på att lägga tassbandage på sina valpar. Trygga mamma Meya fick först visa upp hur bra det är att vara lugn och avslappnad även uppe på ett bord. Väl på bordet fick Meya ett tassbandage lindat efter konstens alla regler på ena tassen och en hundsko för att skydda den andra tassen. Allt dock iscensatt bara för att visa hur det kan gå till att bandagera den dagen olyckan är framme och hunden har skurit upp trampdynan.

Det visade sig inte vara allt för enkelt att lägga ett stabilt tassbandage på en pigg, glad och leksugen 6-månaders valp. De ville inte alls bli omplåstrade….. efter lite lock och pock gick det bra och faktum är att det är bra att kunna bandagera en frisk tass för att veta hur man ska agera vid skarpt läge.

Innan första hjälpen övningen valde vi att lämna tomten för en kortare aktivitetspromenad med våra grannar som åskådare. Längs vår lilla väg tränade vi på att gå fint i koppel, vi lånade grannens gräsmatta där vi övade på sitt kvar och vi hann även med en inkallning innan fikat. Även efter fikat och tassbandageringen övade vi på sitt kvar med en inkallning som avslut. Solen strålade och det gjorde även lyckliga hundägare vars hundar lyckades perfekt med inkallningsövningen.

Jack kunde inte vara med i dag, annars var hela gänget på plats. Det är så roligt när alla visar ett så stort intresse och verkligen tränar på övningarna hemma mellan kursgångerna. Underbart för oss uppfödare att se!