Första träffen på valpkursen

190825
En sådan dag! Strålande sol, sommarvarmt och detta härliga gäng i bilkullen! Första träffen med valparna blev i dag och en sådan lyckad dag vi fick.

Alla i kullen hade möjlighet att komma, vilket var extra kul. Det blev mycket prat och jämförelser om vikt, vanor och bus som gänget hittar på. Det står klart att det är ett gäng med en hel del motor, mycket hjärna och än mer hjärta.

Vi började med kontaktövningar i olika former. Storasyster Lovisa fick visa hur viktigt det är med ögonkontakt. Valparna var så duktiga, det märks att det är ett intresserat gäng som övat en hel del under sommaren – härligt! Det gillar vi!

Vi fikade i skuggan på vår altan. Här flöt samtalet på med lätthet. Alla berättade om sin valp och hur de upplevt den första tiden med valpen. Så kul att få ta del av alla erfarenheter och historier.

Efter fikat, då valparna hade fått välbehövlig vila, var det träning igen. Kontaktövningarna plussades på med fiskekroken och vi pratade även om att stå framför som behövs vid en hundutställning. Värmen tog dock styggt på de små så efter en stund blev de för trötta för att orka jobba. En stunds valpbus i trädgården blev det innan hemfärd. Vår lilla hundpool gav välbehövlig svalka, de fick vi fylla på så att alla valpar som ville (alla…) kunde doppa tassar – eller hela kroppen – för att bli svala.

Underbart roligt att träffa alla valpköpare igen. Tänk sådan tur vi har som hittat de perfekta familjerna till våra valpar.