Två nya champions i dag!!!!!!!!!!!!

151121
I dag spårade Meya och Ella fantastiskt bra! Båda är nu svenska viltspårschampions! För en vecka sedan besökte vi domare Berth Ohlsson och då fick båda var sitt förstapris. Nu var det dags att starta för den sista ettan till championatet. Vi valde att anmäla oss till Walde Dahlstrand i Vänersborg, Walde som var vår instruktör då vi gick utbildningen för att bli viltspårsdomare.
Det hade snöat i Vänersborg, riktigt svåra förhållande för alla hundar att spåra i. Ella och Emil var först ut i spåret. Ella startade lite tvekande, tog en lov åt fel håll men Emil rättade henne och så var de snart på rätt köl igen. I rasande fart, alldeles för fort men ändå spårnoga, flög de båda fram i skogen. 16 minuter senare var de framme vid klöven och championatet
Meya och Bengan tog det desto lugnare. Sakta, metodiskt och mycket spårnoga tuffade Meya fram i skogen. Inte ett enda fel gjorde hon utan istället spårade hon bättre än hon någonsin gjort. Det gick så bra att Meya inte bara fick ett förstapris och därmed championatet utan hon fick även ett HP – ett hederspris.
Så stolta och nöjda är vi över våra båda spårhundar som trotsade minusgrader och snö – för att spåra hem de så hett efterlängtade championaten.