Härlig dag på Club show

20190615
I helgen har vi varit på Labradorklubbens Club Show i Tjolöholm. Sara och Lovisa från S&G kullen var med liksom Bea och Bruno från Chokladkullen. Engelska domare på plats, över 150 anmälda labradorer, eliten från hela norden var på plats för att försöka erövra titlar.
Bea hade ett tufft motstånd i en grupp med 20 öppenklasstikar, hon ansågs av domaren vara för rund och åkte ut med ett VG, very good men med ypperligt fin kritik. Brorsan Bruno var för ljus i pälsen ansåg domaren som i övrigt inte hade något att klaga på.
Sara och Lovisa tävlade mot varandra i samma klass. Vi som trodde mest på Sara blev förvånade, båda fick excellent men det var Lovisa som placerade sig i gruppen med ett CK, championkvalitet. Båda fick fantastiskt fin kritik, domaren ansåg att de båda hade vackra huvuden, utmärkt uttryck och fina rörelser. Sara fick anmärkning på att hon har lite för ljusa ögon och det kan vi hålla med domaren om.

Vi fick en riktigt trevlig dag, träffade goda vänner inom labradorvärlden, fyllde magarna med underbart god fish n chips från en Foodtruck, njöt av afternoon tea och svettades i en härlig sommarvärme. Våra hundar fick ett härligt avsvalkande dopp innan hemfärd, det uppskattades mycket! Trötta och nöjda med helgen är vi, och vill passa på att rikta ett tack Linda med familj som visade Bruno och tack AnnaKarin  för att vi fick låna Bea för en dag.