Sista träffen med gänget

180416 Bildbomb!
Varmt men inte lika soligt. Vi hade tur med vädret denna sista gång på valpkursen. Sista gången som gänget träffas för att träna, umgås och framförallt ha roligt tillsammans. Det har blivit ett härligt sammansvetsat gäng som under träffarna bytt erfarenheter och givit varandra träningstips. Vi hoppas att ni håller kontakten inom kullen även då kursen är slut.

I dag var det apportering för hela slanten. Först markeringar på grannens fina gärde och sedan ett mycket enkelt sök som var lagt i lite högre gräs. Oj, så svårt det var tyckte unghundarna. Markeringarna gick bra, medan söket – trots att de såg dummysarna – var supersvårt. Med hjälp på vägen klarade alla av det till slut.

Men vad är en dummie mot en fågel? Eller en kanin? Efter fikat plockades fåglar och en kanin fram, det fick de redan trötta unghundarna att vakna till ordentligt. Kråkan och skatan var de oerhört nyfikna på men det var långt ifrån alla som vågade sig på att plocka upp den. Kaninen däremot var så spännande!!! Alla fick hämtat kaninen som efter kursen verkligen har gjort sitt i kurssammanhang…..

En liten stunds lek på gräsmattan blev det innan alla åkte hem, mycket trötta. Vi vill tacka alla kursdeltagare för den fina blomman och den goda chokladen och samtidigt önskar vi er lycka till i fortsatta hundträningen.