Ligg var svårt!

171112

Nu funkar stå, sitt vid sidan, sitt kvar och gå fint men oj oj så svårt det var att lära sig ligg! Kanske berodde det på den frostklädda gräsmattan, för det tog verkligen emot då Mercy, Milton, Tyson, Sara och Lovisa i dag skulle lära sig att ligga på kommando.

Desto bättre går det nu att fint följa i koppel, med ett leende koppel. Det märks så tydligt att valpar och ägare lägger ned mycket tid på att få fin kontakt. Ögonkontakten finns där i nästan alla situationer, även då det kommer ett kullsyskon gåendes med sin ägare, just intill.

Vi avslutade dagens kurs med att träna på inkallning. Med ett gäng glada valpar som lockade var det fantastiskt att alla glatt kom springande till sina ägare, trots störningen som var så nära.

Nästa kursgång ska vi byta plats att öva på. Det är även tänkt att alla valpköpare ska få prova på att lägga tassbandage på sina små. Det är bra att kunna bandagera en frisk tass innan den blir skadad.

Vi har haft Hasse från Lakritskullen hos oss ett par dagar. Han är en riktig virvelvind som våra flickor föll pladask för. Stilig, väluppfostrad och fortfarande unghundsbusig – en kille i deras smak! Tack Hasse för de här dagarna.