Få på kurs

171105

Kursgång två och i dag var vi en lite mindre skara med valpar som träffades. Fyra glada, Milton och Tyson tränade tillsammans med våra egna Sara och Lovisa. Det blev en riktigt lugn träff. Myran fick hoppa in som hjälpfröken, nyttigt för de små valparna att träffa lugna trygga vuxna hundar som ger en fast men kärleksfull uppfostran.

Det syntes tydligt att alla övar mycket hemma. Kontakten mellan valp och ägare är fantastiskt bra. Likaså fiskkroken, sitt vid sidan. Sitt och även sitt kvar var busenkelt tyckte de små!
I dag övade vi igen på kontakt men provade även på en stå övning inför en eventuell kommande utställningskarriär. Att gå fint i koppel vill alla hundägare att deras fyrbenta ska göra. Efter fikat blev det därför ett antal olika övningar på att gå fint i koppel, med ett leende slakt koppel. Vi använde varandra som störning. Trots att valparna var rejält trötta visade sitt bästa jag, alla övningar gick över förväntan bra! Härligt när det finns ett så stort engagemang hos valpköparna, det värmer så otroligt! Vi försöker uppmana alla att skapa en fin kontakt när valparna är riktigt små, och sedan underhålla den kontakten i vardagen så blir hundägandet så mycket enklare – och roligare!

Nästa söndag ska vi fortsätta med ett leende koppel och även träna på ligg.