Utevistelse

190431
På en vecka händer det mycket! Nu har vi verkligen små individer i vår valphage. För det är just där de är, från den välkända valplådan till en stor valphage i köket, mitt bland oss bor de nu. De blir vana vid dammsugare som viner förbi, telefoner som ringer, diskmaskin som brummar, skrammel av kastruller och vi som stökar runt.

De har gått från att äta smakportioner till att äta riktig valpmat som komplement till mamma Meyas mat. Så gott de tycker att valpfodret är! Men bordsskicket är då inte det bästa…… de kliver runt i maten, trampar i matskålen, badar i vattenskålen, kliver igen i maten och då alla är mätta och nöjda – och rejält geggiga i pälsen – somnar de. Ofta liggandes i matskålen….

Nu när det varit så härligt vårvarmt ute har vi passat på att ta ut valparna på gräsmattan korta stunder. Än så länge håller de sig mycket nära oss. Tomten är inte stor men skrämmande stor för 4 veckor gamla valpar.

En del av dem har fått sina små sylvassa tänder. De har börjat att busa med sina syskon och biter gärna oss i händer och fötter då vi är inne i valphagen. Härligt med denna valptid!