Tuffa valpar på vift

190414
Nu utforskas varje centimeter av tomten. Valparna är betydligt tuffare denna vecka än förra. De sticker snabbt runt till alla hör i trädgården, som i och för sig inte är så stor, men tillräckligt stor för sju ljuvliga svarta monster.

Vädret är fantastiskt så det är utevistelse flera gånger om dagen. Ibland serveras lunchen utomhus, bara för att variera. Varierat underlaget för de små har vi försökt att göra. De har fått prova på att promenera på kompostgaller, de har gått på presenning, de har balanserat på ett stort gjutet rabarberblad och de har bekantat sig med lite is. Det samma gäller leksakerna de får busa med. Vi försöker att variera, lägga till och ta ifrån. Bäst just nu är ihop knutna fleecefiltar och tomma plastkrukor, bollen i strumpan som tidigare var favoriten har de tröttnat på nu.

Valparna får nu träffa våra vuxna trygga hundar för att de ska vänja sig med andra hundar än mamma Meya. Sara och Lovisa, som är kullens stora systrar, är bäst tycker de små, men vår lektant Aina, 11 år gammal, är den av de vuxna som uppskattar valpmötena mest.

Flera familjer har varit på besök i veckan och under påsken är det fullbokat i stort sett varje dag. Jättekul att träffa er alla! Långa möten har det blivit och flera intressanta frågor har ställts, kul när intresset är så stort hos de blivande hundägarna – det gillar vi!!