2012

året som gått hos Amundsen och Olofsson

  

2012 är snart till ända, vi följer vår tradition och sammanfattar året i text och bild.

OBS! Klicka på bilderna för fler bilder!!

 

Snurran blev mamma…..
till en helt ljuvlig kaffekull med valpar. Svarta och gula med härliga Hebbe som pappa. Vi hade ovärdelig hjälp av Snurrans fodervärd Camilla under valparnas första veckor, Camilla bloggade även om valparnas första tid, härlig läsning!
Valparna är i skrivande stund snart ett år gamla och har utvecklats till underbara individer. Vi hade en valpkurs här hemma för de små under vårkanten. Riktigt kallt och usligt var vädret, vi prickade in regn, snö, storm men även sommarens varmaste dag. Med stort engagemang kom valparna och deras nya ägare, de tränade och gjorde stora framsteg.

 


 

Som alltid är det full rulle på hunderiet här hemma. Aina och husse har varit flitiga på jaktprov. De vann jaktleken i maj och hann under hösten att få både ett tredjepris och ett andrapris på officiellt jaktprov. Träning ger färdighet, i vår är de på G igen.

 

Meya har skördat idel framgångar i utställningsringen. Ett flertal BIR valp, ett antal CK och så ett CERT vid utställningen i Vänersborg. Lilla vackra Meya, en underbar tik med fantastisk psyke som vi hoppas mycket på i framtiden.

 

 

Vid Labvästs klubbmästerskap i viltspår placerade sig två Landkrabbor sig i topp fem! Landkrabbans Long Ben Avery ”Ben” och matte Jenny Wickberg. Vid samma tävling kom Myran och husse Bengan på en femteplats. Även Meya tävlade och fick sin första etta i öppenklass.

 

Tyvärr var naturen inte med oss, det blev ett tragiskt slut för Izas kull. Den enda lilla valp som kom klarade sig inte. Mycket mycket tråkigt, vi hade verkligen sett fram emot kombinationen mellan Iza och stilige Tom Tom…

 

 

Barnen

 

Emil

 

 

Henåns skola är väl välkänd – snarare ökänd – i hela landet vid det här laget. Kommunens nya fina skola som fick stänga efter ett år på grund av en dålig inomhusmiljö. Emil som började klass 4B med Ann Welming som ny lärare fick byta den nybyggda skolan i Henån mot gamla invanda lokaler i Myckleby. Han och barnen i skolan jublade, finare skola än Myckleby som de gått i tre år tidigare finns inte. Kanske kan kommunen få ordning på skollokalerna så att barnen börjar i femte klass i Henån. Hade Emil fått bestämma så är den lilla byskolan i Myckleby given – här vill han gå!

 

Emil fortsatte träna friidrott under året i Brattås CK och har även varit ute på tävlingsbanan vid flera tillfällen under året. Nu finns det tre aktiviteter som han tränar regelbundet, badminton, friidrott och så är han med i Henåns scoutkår där han hunnit vara med på två läger under året. Sommaren innebar simskola, han simmade sig till en bronsmagister i år, det tog simskolans alla tre veckor. Belönad blev han rikligen i form av en stilig ekkrans.

 

Vi la ned ett par veckor under hösten för att ge Emils rum en välbehövlig renovering. Borta är nu de barnsligt blå tapeterna med Emil i Lönneberga som motiv. Nu sitter en fräck fondtapet med Las Vegas på ena väggen, övriga väggar är vita. De gamla bokhyllorna är utkastade, den gamla barnsliga garderoben har fått en svart fräck efterträdare, sängen har målats om, taket har målats vitt, skribordet fick ny färg. Med en ny matta på golvet, nya gardiner och ett par nya lampor blev det ett fräckt tonårsrum som vi alla är mycket nöjda med.

 

Emil och kompisen Elin har lärt sig att det lönar sig att agera i samhället. De skrev brev till Lisebergs VD där de ifrågasatte Qvick Pass som parken har, det är orättvist ansåg de båda, eftersom alla barnfamiljer inte har råd med Qvick Pass som är betydligt dyrare. Svar fick de direkt, VD´n sände dem gratis åkpass och gratis entré och tackade för deras åsikter.  

 

 

Anton

 

Anton börjar bli stor han med.  Nu har han börjat i första klass med Annette som lärare. Även Anton drabbades av skolans dåliga miljö och fick byta klassrum. Hans klass har under en termin varit i sporthallens lilla träningsrum, en lokal som visade sig fungera alldeles utmärkt som lektionssal. Lite fint på väggarna och med en mysig möblering blev träningshallen ett mörkt, men väl fungerande klassrum.  Anton älskar skolan och han vill sällan åka hem från fritids på eftermiddagarna.  

 

Anton har börjat träna friidrott tillsammans med Emil, de båda har varit ute på ett par tävlingar där det minsann blev medalj med hem. Han har även börjat scouterna och har varit på två olika läger, varav det ena innebar att sova i tält – mycket mycket spännande!!!  Emil och pappa var med, men oj så händelserikt allt var.

Anton är en aktiv kille så han hinner med även badmintonträningen på måndagar och fotbollsträning på lördagar. Bäst är fotbollen, vinteruppehållet från bollsparkandet är inte alls populärt!

 

Även Anton har blivit en fena i vattnet. Efter mycket tragglande i simskolan lossnade det tillslut och detta under simskolans näst sista dag. Då simmade han till sig silvergrodan och guldgrodan på samma dag, dagen efter tog han silverfisken och ett par veckor senare simmade familjen i badhuset i Uddevalla – då klarade han av guldfisken! Otroligt stolt är Anton över sina märken och redan nu satsar han på nästkommande simmärken.

 

 

Familjen

 

 

Det blev en kortare resa än tänkt till fjällen i februari. Vi fick hoppa över vår planerade resa till Fjätervålen och valde istället Sunne under en långhelg. Backarna var bra, men boendet höll tyvärr en ganska låg klass. Det var skönt att vi endast var där i fyra dagar, det räckte! Anledningen till den korta resan var givetvis Snurrans valpkull där mormor vänligt nog hoppade in som valpvakt under dagarna vi var borta.

 

 

Vi hann med Liseberg två gånger i sommar. Första gången åkte Erika och barnen tillsammans med Emils kompis Alva och hennes mamma. Vi åkte innan sommarsäsongen började och fick en dag med otroligt mycket åka eftersom det var så lite folk i parken. En ny resa blev det strax innan Liseberg stängde, med familjen Andersson som sällskap. Även då var det så lite folk där att barnen kunde springa runt för att ställa sig först i kön igen. Anton njöt av det sista besöket, nu var han äntligen 130 cm lång och fick åka spännande saker som: Balder och de stora radiobilarna!!!

 

 

En underbar tripp gjorde familjen till Danmark i sommar. Vi åkte med familjen Stöllman/Pettersson och målet var Legoland. Vi bodde i en superfin stuga i Lalandia och hade gångavstånd både till bad och nöjen i Legoland. Även här prickade vi in lågsäsong så det var inte mycket folk vare sig i parken eller i badet. Vi hade otroligt tur med vädret. Hemma i Sverige regnade det (vad annars denna sommar) men i Danmark sken solen hela semestern och det var nästan lite för varmt.

  

 

 

Familjen åkte på små utflykter i närregionen i sommar. Eftersom Bengan inte hade någon semester att ta ut blev det dagsutflykter till bland annat Nordens Ark, med följande glass på Smögenbryggan. Nog så trevliga så utflykter, det är inte alltid resan behöver vara så lång för att vara minnesvärd.  

 

Vi roade oss i sommar med att måla hus och garage.  Hundgården fick ett rejält lyft då Bengan byggde tak ovanför hundarnas solterass, det blir ett bra skydd under regniga dagar. Vår mur som rasade förra vintern byggdes på nytt upp igen. Ett riktigt slitgöra som krävde många timmar och stora mängder armkraft.

 

Efter vintern bytte Bengan svetstråden mot hammaren. Han började ett nytt arbete på Animonhus där han gör allt från att snickra till att köra truck och flytta moduler. Erika fortfarande trivs gott på det arbete hon haft i 18 år. Under hösten fick alla år på företaget lite utdelning i samband med att tidningen bytte namn från Stenungsunds Posten till Orust Tjörntidningen. På visitkortet står det numera ”Chefredaktör” istället för ”lokalredaktör”. Fint ska det vara, men i slutändan är arbetsuppgifterna i stort de samma.

 

Nu blickar vi fram mot ett nytt år, förhoppningsvis en ny kull med valpar och en sommar med många soliga baddagar. Till dess önskar vi er alla:

 

 

God Jul och Gott Nytt År

önskar

Erika, Bengan, Emil och Anton

&

Lea, Iza, Aina, Myran. Meya å lilla Månsan