Sunday bloody Sunday

190915
Sju glada halvårsvalpar, ett gäng lika glada ägare och en skog fylld av dofter. Kan knappas bli bättre? Dagens valpkurs handlade helt och hållet om viltspår. Med blod, klöv, ett gäng snitslar och kaffekorgen inte att förglömma begav vi oss till vår grannskog. Höstens värsta storm fick vi med på köpet, men inne i skogen blåste det inte så farligt och fikaplatsen gav både sol och i alla fall hjälpligt med lä.

Tre spår fick varje kursdeltagare gå, ett kort motivationsspår, sedan ett lite längre med en vinkel för att efter fikat avsluta med ett långt spår med två vinklar. En noga genomgång i konsten att bloda och snitsla rätt ledde till att alla spår var förträffligt lagda och utmärkt snitslade.

Det hårda vädret till trots så lyckades alla genomföra spårarbetet med bravur. Någon arbetade lugnt och metodiskt medan en annan gasade på och självsäkert, kanske med lite hög fart, tog spåret utan problem. Alla använde näsan på rätt sätt och det är en fröjd att se hur positivt alla hundägare förstärker då deras små fyrbenta gör rätt. Så ska all hundträning vara, positiv och berömmande – inte hård och bestraffande.

Ett strålande jobb gjorde både hundar och hundägare. Spårkurs är en jobbig kurs framförallt för deltagare som både får bloda spår för sina kompisar och sedan gå spår med egna hunden. Många tusen steg blev det innan dagen var slut, en och annan värkande muskel eller tå var det säkert dessutom….

En stunds lek hann gänget med innan det var dags för hemgång. Att spåren varit jobbiga märktes absolut. Det var ett ganska dämpat gäng som busade runt, de höll mest till i hundpoolen, istället för att rusa runt över hela trädgården som de vanligtvis gör.

Två gånger kvar på valpkursen. Tänk så fort tiden går när man har så roligt tillsammans som bilkullen har!