2011

året som gått hos
familjen Amundsen/Olofsson

  

 

 

2011 är snart till ända, vi följer vår tradition och
sammanfattar året i text och bild

 

 

Hon är brun…..

….å helt ljuvlig! Lilla Meyakom till oss i februari och var värd att avbryta semesterveckan i fjällen för. Köpet av Meya var inte riktigt planerat men då ett så fint erbjudande kom från Åsa gick det inte att säga nej. Vi är så glada för vårt nytillskott som med en gång passade in i familjen med sitt mjuka och behagliga sätt. Under sommaren och hösten har det blivit en hel del utställningar och enbart med fantastiska resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

       Barnen är flitiga med att träna hundarna

 

 

Valpkull blev det inte i år som vi hoppats. Izas mage var tom, vilket var mycket sorgligt. Vi sätter nu vårt hopp till att det blir valpar i februari. Iza är på nytt parad med Acke och denna gång ska det väl ändå ta sig… Det blir Izas sista kull så vi håller givetvis tummarna lite extra.

Snurran är parad med Hebbe och här vet vi i skrivande stund att det var ”skarpa skott i kanonen”. Snurran börjar bli gott rund om magen, den 14 januari hoppas vi på gula och svarta valpar.

 

Myran och husse har varit flitiga i år. Målet var att få en ny viltspårschampion och det visade sig vara ganska så enkelt med en så duktig näsa i slutet av spårlinan. Myran klarade sina tre förstapris på en gång, en etta kom dessutom med ett hederspris. Myran är numera SEVCH och matte är givetvis oerhört stolt.

 

Myran och Aina får arbeta flitigt. De är med husse på eftersök av trafikskadat vilt och får leta upp älgar och rådjur som råkat illa ut i trafiken. Aina och Bengan gick en intensiv helgutbildning via jägarförbundet, med bland annat spårning nattetid, som de klarade med bravur.

 

I augusti bjöds valpköpare in till en kennelträff som vi hade här hemma. Grillkvällen blev så lyckad! Hundarna lekte på gräsmattan, barnen roade sig och grilloset låg tungt över nejden här i Himmelriket. Pristävling var det på kvällen och givetvis blev alla vinnare med fina sponsorpriser. Dagen efter stod det både viltspårsprov och MH beskrivning på schemat. Åtta hundar från kenneln blev beskrivna och tre vågade sig på att starta på officiellt viltspårprov. Strålande resultat blev det både på MH och spårprov, det värmer verkligen ett uppfödare hjärta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emil

 

     

Emil är stor skolpojke, går nu i 3B med underbart rara Gunilla som fröken. Skollivet i Myckleby har bytts ut mot en nybyggd skola i Henån. 9-års dagen firades med ett fantastiskt clownkalas då Clownen Coco kom på besök, en överraskning för alla kalasgäster!
Emil fortsatte träna friidrott under året i Brattås CK och har även varit ute på tävlingsbanan vid flera tillfällen under året. Nu finns det fyra aktiviteter som han tränar regelbundet, badminton, friidrott, luftgevärsskytte och så är han med i Henåns scoutkår. Sommaren innebar simskola och simningen har verkligen lossnat, han tog inte mindre än nio märken i år. Han hade som mål inför sommaren att ta kandidaten, det märket hade han klarat av på en vecka. I bara farten simmade han till sig även ett magistermärke och lockade med pappan på kilometersimningen i det kalla vattnet. Det blev både pilkrans och ekkrans vid simskoleavslutningen.

Att ha fingret i gips fick Emil tyvärr prova på under hösten. En olycka på studsmattan här hemma renderade i besök på akuten med röntgen och gips. Fingret läkte men det var segt och svårt att ha högerhanden inlindad samtidigt som skolarbetet skulle klaras av.

 

Anton

 

     

 

Anton börjar bli stor han med.  Nu har han börjat i förskoleklass med underbara fröknarna Ann-Marie och Barbro. Anton älskar skolan och han vill sällan åka hem från fritids på eftermiddagarna.  Anton har slutat att rida, istället följer han med till friidrotten där det roligaste än så länge är uppvärmningen…. En gång i veckan går Anton på barngympa, han njuter verkligen att röra på sig och får här utlopp för sin otroliga energi. Han har även börjat scouterna och var under hösten på ett mycket intressant läger med övernattning. Emil och pappa var med, men oj så spännande allt var.

En tandlös Anton har vi här hemma. En 6-åring med glugg, men denne 6-åring fick hjälp av tandläkaren att få sin glugg. Han sprang i vägen för ett pingisrack på fritids, tanden skadades så illa att den dog och fick dras ut. En modig Anton fick tanden med hem och en historia att berätta för kompisarna i skolan dagen efter.

 

 

 

Familjen

 

     

  

 En riktigt kall resa blev det till Fjätervålen i mars där vi fick hyra samma mysiga stuga som vi haft flera år tidigare. Emil gick i skidskolan även i år och i år var Anton stor nog för att gå i skidskola. Orädd som han är var han först ut från liften och även först ner för backen. Kallt var det, vissa dagar under -30 grader, men barnen fick åkt sin skoter och i år var Anton stor nog att få köra en alldeles själv.  

 

 

   

Till Skara Sommarland åkte vi med härliga familjen Andersson. Det blev mycket bad, en hel del åkande och många glada skratt innan dagen avrundades. Resan dit gör vi gärna om igen, en dag med fria åkattraktioner är för kort. Anton körde gocart för första gången i sitt liv, plattan i botten hela vägen runt!
Liseberg fick givetvis ett besök även i år. Vi hade lyckats få biljetter till en gratisdag och bjöd med Emils kompis Alva. Vi fick en härlig dag med glada miner, trots att regnet envisades med att ösa ner större delen av dagen.

 

 

     

Desto bättre väder hade vi hos Pippi. Antons stora dröm inför sommaren var att åka och se den nya Ronjaborgen i Astrid Lindgrens värld. Han blev inte besviken, borgen var en otrolig byggnad som passade äventyraren Anton perfekt. Emil talade om för Kling och Klang att Henån inte låg på Tjörn utan på Orust.... Att sova i stuga på campingen var roligt för alla åldrar och en finare camping än den i Vimmerby går nästan inte att finna.

 

 

 

Familjen åkte även till Universeum en av sommarens regniga dagar vilket var mycket uppskattat hos barnen. Havets Hus i Lysekil fick besök och där var klappakvariet den roligaste aktiviteten.

 

Efter sommaren bytte Bengan båttillbehör mot svetstråd. Han började ett nytt arbete som svetsare hos Weld Tech medan Erika fortfarande trivs gott på det arbete hon haft i 17 år.

 

 

Huset och tomten

 

Varje sommar blir det ett byggprojekt här hemma, men inte i år. Planen var att vi skulle haft valpar under sommaren, så de planerade byggprojekten lades lite på is och kom inte igång som tänkt. Vi roade oss i sommaren med att flytta runt växter, plantera nya växter och lägga plattor, olja altaner och trappor. Kanske inte så roliga trädgårdsjobb men vi är nöjda med resultatet.

 

Nu blickar vi fram mot ett nytt år, förhoppningsvis en ny kull med valpar och en sommar med många soliga baddagar. Till dess önskar vi er alla:

 

God Jul och Gott Nytt År

önskar

Erika, Bengan, Emil och Anton

&

Lea, Iza, Aina, Myran, Meya å lilla Månsan