2013

 året som gått hos Amundsen och Olofsson

  

2013 är snart till ända, vi följer vår tradition och sammanfattar året i text och bild.

OBS! Klicka på bilderna för fler bilder!!

 

Meya blev mamma…..å de var bara två i magen....


 

 

August och Lotta! Två underbara valpar fick vår Meya i somras och dessa två döpte våra barn raskt till August och Lotta. Det blev en sommar som sent ska glömmas. Lyckligtvis bor vi redan på vackra västkusten, det var det en varm och solig sommar som lockade till många bad, annars hade barnen protesterat. Vår sommar tillbringades hemma, med endast små utflykter i närregionen för att våra bruna små författarvalpar skulle få sitt. August som numera heter Oscar fick ett nytt hem hos familjen Talje som bor stora delar av året här på Orust medan Lotta flyttade till familjen Olsson, mycket goda vänner till oss, som foderhund. Det är roligt att dessa två, som för alltid kommer ha en speciell plats i våra hjärtan, fick hem så nära oss.  

 

 

Som alltid är det full rulle på hunderiet här hemma. Vi passar gärna våra valpar från tidigare kullar och har haft nöjet att ha flera från kaffekullen här under olika perioder av året.

 

SE(U)UCH har vår vackra Meya blivit! Svensk utställningschampion vid två års ålder. I januari lyckades hon bli BIR på My Dog i Göteborg och blev därmed kvalificerad till världsutställningen Crufts i England. I mars 2014 är det tänkt att Meya och husse ska åka till Birmingham för att tävla vid en av världens största hundutställningar - det blir spännande det!  Vår älskade vackra Meya, en underbar tik med fantastisk psyke som vi hoppas mycket på i framtiden. Emil startade Meya vid årets jaktlek i maj och gick till pris! Han tränade henne sedan under hösten, kommande år ska vi se om det inte finns något inofficiellt jaktprov som de båda kan starta på.

 


Aina och husse har varit flitiga på jaktprov. De har tävlat under året och lyckats få både ett tredjepris och ett andrapris på officiellt jaktprov, det där förstapriset hägrar! Träning ger färdighet, i vår är de på G igen. Träning har de fått då de varit på helgkurser, jaktinternat och på stora jakter, trippen till Skåne och andjakten där glömmer de nog inte i första taget. Vid Labvästs klubbmästerskap i viltspår fick Myran ett första pris men placerade sig inte på prispallen, samma gick det för brorsan Ben.

 

 

Gamla Kajsa, vår cavalier king charles som delade boende mellan oss och mormor Inger, fick somna in i sommar. 14 år gammal och en riktig glädjespridare. Det är tomt, och tyst när Kajsa inte längre finns bland oss.

 

 

Barnen

 

Emil

 

Henåns skola är väl välkänd – snarare ökänd – i hela landet vid det här laget. Kommunens nya fina skola som fick stänga efter ett år på grund av en dålig inomhusmiljö. Emil som började klass 5B med Ann Welming som lärare har fått gå kvar i lilla Myckleby skola, en liten byskola med skogen som närmsta granne. Barnen trivs mycket gott i Myckleby och önskar inte tillbaka till den stora skolbyggnaden i Henån. Detta trots att bussresorna till och från skolan kan vara jobbiga.

 

Emil slutade efter många års idog träning med friidrotten hos Brattås CK. Han slutade även träna badminton för att utveckla sitt nya och brinnande intresse för taido. Två dagar i veckan, året runt har han stenhårt tränat denna japanska sport. Han har redan lyckats att gradera sig till först blåvitt bälte och nu i vinter graderade han sig till blått bälte. Scouterna är han trogen och där har han hunnit med ett par läger och ett antal hajker.  Sommaren innebar märkestagning, han simmade sig till en silvermagister i år, det tog simskolans alla tre veckor. Belönad blev han rikligen i form av en stilig ekkrans. Nu väntar guldmagistern, inte dåligt av en 11-åring att vara en sådan najad!

 

 

 

Anton

 

 

Anton är 8 år fyllda och har börjat i andra klass vid Henåns skola med rara Annette Sjöqvist som lärare. Även Anton drabbades av skolans dåliga miljö och fick byta klassrum. De går numera i moduler som är uppställda på skolgården, en lösning som fungerar alldeles utmärkt.  Anton älskar skolan och han vill sällan åka hem från fritids på eftermiddagarna. 

 

Blockflöjt med enhandsfattning...det går...fråga Anton! I augusti började vår lilleman spela blockflöjt i kommunala musikskolan och han tar uppgiften på största allvar! Det övas och övas här hemma, två konserter har han och kompisarna i klassen hunnit att ge, mamman var givetvis mycket stolt!

 

Anton provade på friidrott under en kort period men valde att sluta ganska snart. Under året har han tränad badminton men nu har fotbollsintresset tagit över helt. Han är aktiv i Torp GoIF och det har blivit ett antal sammandrag och matcher under året. Anton är en kille med spring i benen så att varva fotbollen med innebandy är något som passar honom perfekt.

 

Även Anton är scout, han har varit med på ett läger i Sparreviken och ett par hajker på hemmaplan. Scouting är mycket roligt och något han vill fortsätta med.

 

Anton har blivit en fena i vattnet. Efter mycket tragglande i simskolan lossnade det tillslut! Nu är märkesskölden här hemma välfylld, han har i sommar simmat till sig ett simborgarmärke och detta är han mäkta stolt över!

 

 

Familjen

 

Fjätervålen fick besök av familjen i vinter. Med oss följde familjen Karlsson, det var deras första gång i fina Fjätervålen men de blev inte besvikna. Stugan var den samma som vi hyrt under många år tidigare, men nu hade den fått en välbehövlig utbyggnad så det fanns gott om plats för två familjer med totalt fyra barn som trötta landade i TV soffan efter långa dagar i backen.

 

 

 

Liseberg hann vi inte med i sommar men det blev en dagstur till Skara sommarland. Med oss följde familjen Pettersson/Stöllman. Vi fick en underbar dag med strålande sol och ösregn om vartannat. Barnen badade, åkte karuseller och njöt i fulla drag! Lite vatten från ovan spelade väl ingen roll!

 

 

 

En underbar tripp gjorde familjen till Danmark i sommar. Vi fick sällskap av familjen Widegren till The Reef i Fredrikshamn. En minisemester med en natt på hotell, dagarna innan valparna skulle komma hann vi med. The Reef var en ny bekantskap för oss men hit åker vi gärna igen. Vädret var fantastiskt i Danmark, vi strosade inne i stan, åt på restaurang och njöt av total ledighet. Underbart!

 

Bengan har under året utbildat sig till workingtestdomare och även till provledare för jaktprovens B-prov. Vi har båda under året dömt ett antal hundar på viltspårsprov och även hållit i fem viltspårskurser.

 

Tyvärr blev Bengan arbetslös under hösten då Animonhus där han arbetade gick i konkurs.  Inget ont som inte har något gott med sig, under hösten har alla byggprojekt som aldrig hunnits med här hemma blivit av. Allt i jakten på ett nytt arbetstillfälle.

Erika fortfarande trivs gott på det arbete hon haft i 19 år. Dumt med ombyte då ingen arbetsdag är den andra lik....

 

Nu blickar vi fram mot ett nytt år, förhoppningsvis en ny kull med valpar efter vår Snurran, en resa till Crufts i Birmingham, ett stundande 40-års firande och förhoppningsvis många underbara aktiviteter . Till dess önskar vi er alla:

 

 

God Jul och Gott Nytt År

 

önskar

Erika, Bengan, Emil och Anton

&

Lea, Iza, Aina, Myran, Meya å lilla Månsan

Tidigare julbrev hittar du här: