2014

 

året som gått hos Amundsen och Olofsson

  

2014 är snart till ända, vi följer vår tradition och sammanfattar året i text och bild.


OBS! Klicka på bilderna för fler bilder!!

 

Vi föds och vi dör....


Underbara Iza fick somna in i sommar. Iza blev akut sjuk i slutet av sommaren. Färd till vår lokala veterinär som skickade vidare direkt till Blå Stjärnan. Där behöll de vår Iza, misstänkt diabetes. Hon opererades och de tog bort livmoder och äggstockar som praxis är vid diabetes. En tumör hittades på en äggstock men veterinären var positiv och gav oss hopp. Efter en ångestfull vecka med känslomässiga toppar och dalar fick vi hämta en glad och sprallande hund. Vi fick lära oss ge insulin och Iza kom hem med stor livslust. Efter en vecka vände det drastiskt. Iza blev slö, slutade äta och ett besök hos Blå Stjärnan planerades in dagen efter. Vi hann inte dit, samma morgon fick Iza kramper och blev okontaktbar. Ilfart till Blå Stjärnan med det var inget att göra. Underbara vackra och kloka Iza är borta....

 



Ella blev vår lilla ljusglimt i allt det mörka. Länge har vi haft önskan att köpa en vacker gul tik till kenneln. Ingmos kennel hade just den vi önskade och lyckan var stor då vi fick hämta vår Ella i början av sommaren. Full fart från morgon till kväll. Envis som en lus men söt som socker. Ella är ingen lätt hund, men en rolig hund. Hon är påhittig, smart och gör inget utan att först ha kollat om hon vinner på det, hon ger husse Emil huvudbry flera gånger om dagen!!!! Ella har ställts ut gång och i debuten blev hon bästa tikvalp och BIM trots många anmälda snygga valpar.


   

Som alltid är det full rulle på hunderiet här hemma. Vi passar gärna våra valpar från tidigare kullar och har haft nöjet att ha flera från kaffekullen och författarkullen här under olika perioder av året.

 



Vår kennelträff i slutet av sommaren blev otroligt lyckad och det är tack vare våra härliga valpköpare! Tyvärr fick vi flera avhopp i sista stund vilket gjorde att den planerade kräftskivan fick ställas in. Camilla och Tommy ställde upp som instruktörer  och de tillsammans med alla valpköpare skapade en dag som kommer leva i våra hjärtan länge. Stort tack till alla som kom, det är otroligt mycket värt för oss att kunna utvärdera vårt avelsarbete genom träffar som denna.

 

Några valpar blev det tyvärr inte i år, mycket tråkigt tycker vi. Vår Snurran dejtade stilige Leo men resultatet blev inget. Vi hoppas verkligen att Snurran ska löpa snart igen så vi kan ta vår efterlängtade kull. Snurrans fantastiska personlighet och Leos utseende och mentalitet tror vi blir en fantastisk kombination.

 

 

Emil

  

Henåns skola är väl välkänd – snarare ökänd – i hela landet vid det här laget. Kommunens nya fina skola som fick stänga efter ett år på grund av en dålig inomhusmiljö. Emil som började klass 6B med nya läraren Peter har fått gå kvar i lilla Myckleby skola, en liten byskola med skogen som närmsta granne. Barnen trivs mycket gott i Myckleby och önskar inte tillbaka till den stora skolbyggnaden i Henån. Detta trots att bussresorna till och från skolan kan vara jobbiga.

 

Taido är sporten för Emil. Två dagar i veckan, året runt har han stenhårt tränat denna japanska sport. Han har graderat sig och har nu avancerat till det andra blå bältet, nästa bälte som hägrar är det gröna.  Scouterna är han trogen och där har han hunnit med ett par läger och ett antal hajker.  Sommaren innebar märkestagning, han simmade sig till en guldmagister i år, det tog endast en av simskolans tre veckor. Belönad blev han rikligen i form av en stilig ekkrans, fint diplom och så klart magistermedaljen.

 

 

 

Anton

  

Anton är 9 år fyllda och har börjat i tredje klass vid Henåns skola med rara Annette som lärare. Även Antons klass är utlokaliserade, de går i moduler som är uppställda på skolgården, en lösning som fungerar alldeles utmärkt.  Anton älskar skolan och han vill sällan åka hem från fritids på eftermiddagarna. 

 

Han är aktiv fotbollspelare i Torp GoIF och det har blivit ett antal sammandrag och matcher under året. Anton är en kille med spring i benen så att varva fotbollen med innebandy är något som passar honom perfekt. Även Anton är scout, han har varit med på läger och ett par hajker på hemmaplan. Scouting är mycket roligt och något han vill fortsätta med.

 

Även Anton är en fena i vattnet. Tack vare sin otroliga envishet har han simmat till sig silvermärket, nästa sommar ska han ta kandidaten. Anton var bjuden på cirkus under simskolans sista dag, ville inte missa att ta det sista på märket. Envisheten och den stora viljan i kombination att inte missa cirkusen, gjorde att han slog till med att simma hela 1200 meter samma dag, med ett personligt rekord på 300 meter i bagaget: ryggsim, bröstsim och klädsim - allt för att kunna gå på cirkusen dagen efter. Är man envis så är man.....

 

 

Familjen

 

 

Det blev ett trevligt besök i Idre för familjen i vinter. Vi fick tillfälle att följa med familjen Karlsson i år och bo i den fina stuga de brukar hyra. Stugan låg perfekt i backen, bara att spänna på skidorna och ge sig iväg. Barnen njöt, vädret var mestadels soligt och gott. Erika åkte dock på en praktförkylning och låg nedbäddad med feber hela veckan, inte en enda dag i längdåkningsspåren blev det, endast en tur till bowlinghallen i slutet av veckan. Men, med OS på TV så gick veckan ganska fort för alla.

 

 

 

Liseberg fick besök i slutet av sommaren, en heldag där alla utom Erika vågade åka Helix!

 


Det blev en mycket solig, varm och framförallt trevlig dagstur till Skara sommarland. Med oss följde familjen Pettersson/Stöllman och familjen Karlsson. Barnen badade, åkte karuseller och njöt i fulla drag -  en sådan härlig dag vi hade! 

 

 

Tanken var en vecka i Turkiet, det blev tre dagar i Danmark. Erikas 40-års dag skulle inte firas utan familjen tänkte resa bort. Att utlokalisera sex hundar och en katt en vecka är inte bara svårt utan dyrt, så det blev en kortare resa till grannlandet istället. Hemma i Sverige hade vi sommarväder i maj, så familjen åkte i tunna kläder. I Danmark var det fortfarande vinter! Det var så kallt på Legoland att vissa attraktioner inte var öppna, kylan gjorde att vagnarna inte kunde åka på skenorna. Lyckligtvis hade vi plockat med jackor så med lager på lager gick det att njuta av vistelsen. Lalandia har sommartemperatur inomhus året om, så väl där inne spelade det ingen roll om det regnade och blåste smådjävlar utomhus. Att sitta i den 40 grader varma poolen ute med frost i luften var faktiskt riktigt härligt!

 

Sommaren har varit ljuvlig och varm och det har inte varit varken tillfälle eller behov av några längre resor. Vi bor ju i Himmelriket!!! Vi åkte en dag till Varberg för att se på fästningen, äta gott och bara umgås. Barnen gillar fästningar och fängelsehålor så det blev även ett besök på Marstrand för en dag. Universeum fick besök och där var det mest spännande att titta på dinosaurierna. Turista i egen kommun är inte så dumt, en kokhet sommardag åkte vi till Käringön med packad badväska. Vi åt gott på restaurang och njöt av de solvarma klipporna.

 

Bengan har under året utbildat sig till workingtestdomare och även till provledare för jaktprovens B-prov. Vi har båda under året dömt ett antal hundar på viltspårsprov och även hållit i fem viltspårskurser.

 

Albany Assa Abloy är Bengans nya arbetsgivare. Som resemontör servar och installerar han industriportar. Arbetsplatsen är i firmabilen och arbetsområdet är hela väst Sverige. Bengan trivs oerhört gott på sitt nya jobb, chefen är bra, arbetskamraterna likaså! Erika däremot, hon är troget kvar på sitt jobb som journalist på Orust Tjörntidningen.

 

Med detta julbrev vill vi önskar våra vänner, valpköpare och besökare på hemsidan en riktigt:

God Jul

&

Gott Nytt år