2010

 

året som gått hos Amundsen och Olofsson

  

 

2010 är snart till ända och året har speglats, liksom tidigare år,

av barnens aktiviteter och av hundarna, å inte att förglömma – av en kattunge.

 

 

Katten också…..

 

 

I år bryter vi traditionen, vi börjar inte julbrevet med hundarna utan med Månsan. Äntligen fick Anton sin så hett efterlängtade katt. Redan under sommaren börjare pratet om en katt, lite turer hit och dit hade han nästan en katt, men i sista stund blev det inte så. Snälla Olivia lovade då Anton en av de kattungar som fanns i Bollebygd. En lång väntan inleddes, en lååååååååååång väntan var det - för att tala klarspråk. Månsan skulle namnet bli, det var klart sedan länge (alla kan väl sin Emil i Lönneberga? För vad hette Idas katt…??) Fjärde advent var det äntligen dags och till Antons stora lycka fick han välja fritt mellan sju bedårande och välmående kattungar. Det var kärlek från första ögonkastet då han såg den minsta och konstigaste tecknade av honorna. Han ratade de långhåriga ulliga tjocka kattungarna, tagna ur Whiskas reklamen, hade bara ögon för katten som numera bor hemma hos oss.
För att sammanfatta ett liv med fyra kattovana labradorer och en kattunge: det är livfullt!

 

 

Hundarna

Nio blev de denna gång med, alla gula. Izas kull som föddes en solig dag (snarare natt) i maj. Iza var även denna gång en duktig mamma, ända fram till dagen de små flyttade till egna hem. Vi är så nöjda med kullen och deras nuvarande familjer, engagerade och duktiga är de alla. Star Wars blev temat denna gång, barnen fick vara med och välja namnen på de små gula som runt midsommar flyttade från oss.

 

  

 

 

Sally flyttade till Göteborg, till fodervärdsfamiljen Malm. Vi har haft turen att träffa Sally under året och hon är lika lovande som hon verkade i valplådan. Full i bus, men med ett mycket behagligt och vänligt sätt. Det ska bli roligt att följa henne framöver.

 

 

 

Barnen

 

EMIL

 

 

Emil är skolpojke, går nu i 2B med underbart rara Gunilla som fröken. Skollivet i Myckleby är mycket populärt. Den fantastiskt fina skolan med skogen som närmaste granne inbjuder till mycket lek och smutsiga kläder som följd. Emil fortsatte träna friidrott under året i Brattås CK. Nu finns det tre aktiviteter som han tränar regelbundet, friidrott, luftgevärsskytte och så är han med i Henåns scoutkår. Sommaren innebar simskola och simningen har verkligen lossnat, han tog inte mindre än nio märken i år. Nästa sommar satsar han på kandidaten, det är inte illa av en kille på 8 år.

 

ANTON

 

 

Anton börjar bli stor han med. I september firade han sin 5 års dag med ett piratkalas. Nu går han sista året på dagis och har börjat i Kamratklubben. Till hösten är det förskoleklassen som gäller. Det ska bli spännande med skolan, men bäst ska det bli att åka med Sonny i skolbussen!! Anton fortsätter att rida, en gång vi veckan försöker vi åka till stallet.

Skogsmulle var något som uppskattades mycket av den naturintresserade Anton. Vi hoppas på en fortsättning i vår. En gång i veckan går Anton på barngympa, han njuter verkligen att röra på sig och får här utlopp för sin otroliga energi. Han får även följa med till scouterna och är fullt övertygad om att han är en av miniorerna i kåren.

 

 

Sommaren blev lite dramatisk för Antons del. Mitt i högsommaren, varmaste dagen, trillade han olyckligt på stranden och skar upp högerhanden på en mussla. Ilfart till Carema som skickade vidare till akuten. Såret limmades och ordinationen var stillhet en vecka. Det går dåligt för en 5-åring som just lärt sig cykla utan stödhjul att vara stilla. Cykeln plockades fram i ett obevakat ögonblick, ekipaget välte och det blev en tur till in till akuten. Ny limning men denna gång höll han sig i stillhet och såret läkte.

 

Mer läkarbesök blev det för Anton under hösten. Tungan har sedan födseln varit för kort, tungbandet skulle klippas. Det var nog mamman som tog mest illa vid sig av operationen, allt gick bra, tungan är nu lång och alla ord med R är roliga att säga…som rumpa och röv…

 

Familjen

 

 En riktigt kall resa blev det till Fjätervålen i mars där vi fick hyra samma mysiga stuga som vi haft flera år tidigare. Emil gick i skidskolan även i år. Anton var för liten för att börja skidskola, men det hindrade inte honom från att kasta sig ut för backarna med vårt överseende. Full fart rätt ner, utan skyddsnät. Efter bara någon dag i backen klarade han liften själv, barnbacken var inget för honom, han funderade till och med på att ta stora liften upp som storebror. Kallt var det, vissa dagar över -30 grader. Det medföljde att vissa av våra aktiviteter, som skoterturen, ställdes in. Den dagen blev det istället ett besök i varma badpoolen i Idre.

    

 

 

 

I Gränna åt vi polkagrisar så håret stod rätt upp. Aina och Myran var på utställning och det kombinerade vi med en minisemester, övernattning på Grännastrandens camping och restaurangbesök. Vi har även hunnit med besök på Borås djurpark, lek och busland och en spännande dag på Carlstens fästning.

 

  

 

Camping blev det i Daftö tillsammans med familjen Olsson, denna gång en lite längre vistelse i fin campingstuga. Mycket trevligt sällskap och en fin camping med stora uppvärmda pooler, fick uppväga vädret som kanske inte var det bästa. Roligt hade dock vi alla och lite regn stoppar inte ett gäng barn från att bada!

 

   

 

 

Efter 10 år som ordförande räckte det. Erika avgick från styrelsen i OHF och valde även att ta paus från kurserna. Efter 20 år på lydnadsplanen var det faktiskt skönt med ett break, men en dag tar intresset över igen, var så säker! På tomten växer i dag ett körsbärsträd som minne från vännerna och tiden i styrelsen, varje bär kommer att ge en påminnelse av de underbara människorna i föreningen och alla år som aktiv.

 

Sidturer, vasalopp, ett trevligt sommarkalas, tur med ångbåten Gustavsberg, räkkryssning, Liseberg i ösregn, Ladies Night, grillaftnar, kalas, Diggiloo kvällen inte att förglömma, barnen glömmer det inte heller den kvällen då barnvakterna såg till att göra kvällen spännande med övernattning i tält ute på gräsmattan. Det har hänt mycket minnesvärt under året som gått.

 

 Badtur tillsammans med goda vänner på ångbåten Gustafsberg

 

 

Ett vackert bröllop var vi bjudna till i början av sommaren:  ”hon var vacker som en prinsessa” var Antons kommentar om bruden.

 Festklädda på väg till bröllop

 

Sportlifelivet håller i sig! Bengan är flitigast eftersom Erika lyckades slita av halva hälsenan under en spårkurs, träningen har legat lite på is på grund av det. Ett sunt liv, gymbesök minst två gånger i veckan hoppas vi ska fortsätta även under 2011.

 

 

Huset och tomten

 

Varje sommar blir det ett byggprojekt här hemma. I år förverkligades den mångåriga drömmen om en carport. Bengan mätte, snickrade och la plåt. Riktigt bra blev resultatet som nu härbärgerar all ved, cyklar, sommardäck och en hel del annat som kan vara bra att stuva undan.  Hundgården fick ett stort soldäck som hundarna uppskattar mycket, Bengan snickrade som vanligt efter Erikas idé .

 

Nu blickar vi fram mot ett nytt år, med Antons skolstart, förhoppningsvis en ny kull med valpar och en sommar med många soliga baddagar. Till dess önskar vi er alla:

 

 

God Jul och Gott Nytt År

önskar

Erika, Bengan, Emil och Anton

Lea, Iza, Aina, Myran och Månsan