månadsarkiv: april 2018

Sista träffen med gänget

180416 Bildbomb!
Varmt men inte lika soligt. Vi hade tur med vädret denna sista gång på valpkursen. Sista gången som gänget träffas för att träna, umgås och framförallt ha roligt tillsammans. Det har blivit ett härligt sammansvetsat gäng som under träffarna bytt erfarenheter och givit varandra träningstips. Vi hoppas att ni håller kontakten inom kullen även då kursen är slut.

I dag var det apportering för hela slanten. Först markeringar på grannens fina gärde och sedan ett mycket enkelt sök som var lagt i lite högre gräs. Oj, så svårt det var tyckte unghundarna. Markeringarna gick bra, medan söket – trots att de såg dummysarna – var supersvårt. Med hjälp på vägen klarade alla av det till slut.

Men vad är en dummie mot en fågel? Eller en kanin? Efter fikat plockades fåglar och en kanin fram, det fick de redan trötta unghundarna att vakna till ordentligt. Kråkan och skatan var de oerhört nyfikna på men det var långt ifrån alla som vågade sig på att plocka upp den. Kaninen däremot var så spännande!!! Alla fick hämtat kaninen som efter kursen verkligen har gjort sitt i kurssammanhang…..

En liten stunds lek på gräsmattan blev det innan alla åkte hem, mycket trötta. Vi vill tacka alla kursdeltagare för den fina blomman och den goda chokladen och samtidigt önskar vi er lycka till i fortsatta hundträningen.

Sunday bloody Sunday!

180208

Så kul att träffa valpgänget igen! Sune, Milton, Enzo och Tyson fick i dag prova på att spåra. Vi lånade grannens fina skog där vi har en fin skogsglänta som är perfekt fikaplats. Sol och värme har vi minsann inte varit bortskämda med det senaste, men i dag fick vi sol så det räckte och blev över. Det blev så varmt att vi till slut satt i kortärmat, en del valde att uppsöka skugga, så gott gassade solen.

Blod och klöv samt ett gäng snitslar är vad som behövs för att lägga viltspår. Det första motivationsspåret på ängen var något klurigt för ett par av S&G pojkarna men redan spår nummer två som var lagt i skogen gick riktigt bra. Tre spår vardera var planerat så det blev en hel del traskande i skogen för alla kursdeltagare. Lägga spår för kullkompisarna och sedan gå deras spår, många steg kunde stegräknaren räkna in i dag!

Fika i skogsgläntan och en hel del snack om hur kullyskonen gör, vilka vanor de har och hur mycket bus det finns i dessa unghundar blev det. Ganska många ”aha” och ”så gör min med” blev det.

Innan hemgång fick våra egna Sara och Lovisa hälsa på sina bröder i en glad härlig lek här hemma på gräsmattan. Även mamma Meya fick vara med sina små, det blev en härlig röra med ägare och unghundar på vår altan. Någon fick ett kärvänligt nyp i öronsnibben,  någon blev glatt tvättad i ansiktet, en annan vält av gänget unghundar i full galopp…. Full rulle i glatt tempo – det är lätt att förstå att det var trötta hundar och hundägare som åkte hem.

Nästa söndag ses gänget igen, sista kursgången! Då blir det apportering med dummies men även med en och annan fågel. Ska bli spännande att se hur gänget reagerar på vilt……