Störningar av högsta klass

171119
Ett riktigt eldprov fick våra valpar på kursen i dag. För det första yrde snön, det var kallt och blåsigt. Vi valde därför att ta en promenad på kursen. Att byta träningsmark var svårt tyckte de små, de funderade mycket på om och varför de skulle träna ligg, sitt, stå och sitt kvar ett flertal gånger under promenaden. Vår närmsta granne kom på promenad med sin hund, oj vad de små tyckte att Cindy var rolig att titta på.

Cindy var inget skulle det visa sig, nästa granne på vägen var ute och matade fåglarna, hans pudlar skällde vilket skapade oro i kursgruppen. Huset härnäst har både hund och katt. Deras orädda katt såg till att vi tränade rätt. Mötet med katten var spännande! Katten kom nära, mycket nära och ville kolla vad vi höll på med.
Genom vår lilla skogsdunge fortsatte promenaden, här gick det bra att gå fint med syskonen som sällskap. Väl ute på vägen kom nästa störning. En annan granne kom med sin lilla hund, här gällde det för våra kurshundar att sitta stilla och inte bry sig om då ekipaget gick förbi. Om inte störningen var nog, så kom en dam promenerandes med gåstavar, rätt genom gruppen med Landkrabbor skulle hon, ett möte som gick riktigt bra.

Efter fikat fick alla öva på att lägga tassbandage på sina hundar. Valparnas mamma Meya fick först agera patient och visa hur viktigt det är att ligga still. Det var något förvånade valpar som lades på bordet och fick en tass bandagerad, men det är en nyttig övning för både två och fyrbenta.

Nu är det uppehåll över jul och nyår, på andra sidan nyår ses kullen igen. Då ska vi lägga viltspår och träna apportering. God jul önskar vi Tyson, Milton, Enzo, Mercy, Tobi och Bosse  – hoppas vi ses 2018.