månadsarkiv: september 2017

Varg i spårskogen

170924
Hundarna från Himmelriket spårade hem det i dag! Ella och Emil startade på Labvästs klubbmästerskap i viltspår. Tävlingen hölls i Väner-Ryr, marker där det finns både varg och vildsvin. 22 ekipage var anmälda till tävlingen och det var erkänt duktiga spårhundar. Emil och Ella var först ut i spårskogen då de drog nummer ett vid morgonens lottning. En nöjd Emil kom åter från spåret, Ella hade skött sig som hon skulle. Tanken var att Meya skulle tävlat, men det var enligt tävlingsreglerna för nära valpkullen så hon fick stå över. Bengan dammade istället av Myran. Myran som de senaste åren enbart använts i praktiskt eftersök fick intensivtränas i två veckor. Hon är en säker spårhund men det är en stor skillnad på att spåra efter ett påkört rådjur och ett spår där det skvätts ut två deciliter blod. Myran startade sist på dagen och hon fick verkligen kämpa. Det hade helt klart gått varg i Myrans spår men spårnoga och samarbetsvillig som hon är fullföljde hon arbetet. Hon gick med svansen mellan benen och morrade dovt hela spåret men spårade gjorde hon!
Vid prisutdelningen visade det sig att hundarna från Himmelriket var bland de bästa. Ella och Emil slutade tvåa bland alla startande och Myran med Bengan i andra ändan av spårlinan slutade trea. Vann gjorde Berth som vi en gång gick elever för under vår domarutbildning, det kändes helt okey att bli slagen av en levande legend inom viltspår.

Bosse flyttade till Västerås

170922
Nu har alla valpar flyttat och vi har bara kvar våra två flickor. Sara som i valphagen hade rött halsband och Lovisa som hade lila halsband. De kommer stanna hos oss och bli familjemedlemmar i Himmelriket. I veckan åkte ”Greger Grön”, hanen med grönt halsband. Han får ett härligt aktivt hem i Västerås hos familjen Lilja. Bosse som han ska heta får en rik vardag då familjen förutom husse och lillmatte består av en vacker lipetzzaner häst. Vi har redan fått rapporter om att Bosse trivs gott i familjen och han har redan varit i stallet och hälsat på.
Det är så roligt att få alla uppdateringar från valpköparna. Vi får filmer och bilder, sms och meddelande på messenger. Alla bilder sparas och en del, inte alla, delar vi på vår Facebooksida.

Nu har nästan alla flyttat

170917
En liten tår, eller två. Många känslor i svallning då 5 av 6 valpar hämtas. Vi njuter av våra egna Sara och Lovisa som ska stanna hos oss och lille grön hane, som hos oss har arbetsnamnet ”Greger Grön”. MEN, det går inte att förneka att det är känslosamt för alla vid en valpleverans.

Innan flytten har hela valpgänget fått hänga så mycket som möjligt med våra vuxna hundar. Våra stora tjejer är mycket språksäkra och har lärt dem hur de ska uppföra sig. Vänligt men bestämt har de visat att det inte är bra att bitas för hårt, det går inte att sno en leksak hur som helst men det går utmärkt att busa om man uppför sig på ett trevligt sätt. Det kan för en utomstående låta som de är hårda i sin uppfostran men vi har all tillit till dem, de har format många valpar att bli språksäkra individer under åren. Myran och Aina är våra lektanter. Aina älskar att springa med valparna i långa jagalekar medan Myran plockar fram det käraste hon har, sin fotboll, och visar sina konster i dribblande och trixande.

Lille svarte Enzo har fått ett fint hem i Nödinge hos Alida och Jesper, store svarta Tyson kommer bli älskad av Hanna och Hannas mamma Susanne i Uddevalla. Till Värmland har Tobi flyttat, han får en brun storebror i Sacha och de båda bor med ett gäng katter hos Silvia och Dirk. Till Stenungsund och familjen Ines och Adis flyttar Mercy. Tjörn blir ny hemkommun för den store brune hanen, han ska heta Milton och bo hos Thomas och Eva. Nästa vecka flyttar ”Greger” ända till Västerås och nya matte Myy med familj, då blir det tomt här hemma…..

Veterinärbesiktning

170914
Nu har vår härliga veterinär Maude Heijbel varit hos oss för att besiktiga hela kullen. Ögon, öron, ben och inre organ kontrollerades noga. Allt såg fint ut, samtliga valpar fick en symbolisk OK stämpel i rumpan.
I veckan har Meyas uppfödare Åsa varit på besök för att ge ett utlåtande om varje individ i kullen. Åsa är mycket kunnig, erfaren och en person vi har stor tilltro till, därför var det skönt att hon bekräftade alla åsikter och tankar vi har kring våra små.

I helgen är det dags för valpleverans, så tomt det kommer bli här hemma då….

På strandutflykt!

170909
Oj oj en sådan utflykt vi har gjort! Ända ned till vår lilla strand som så här års är helt folktom. En kort resa fick våra små göra i bil, en resa som gick över förväntan. Knappt ett ljud sa de, helt lugna och stilla. Desto mer liv blev det på stranden! Rätt ut i vattnet rusade de, ingen visade minsta rädsla för det blöta. De tre tuffingarna i kullen var lika orädda här på stranden som hemma men även de som är lite mer blyga tog för sig och visade sidor som vi med glädje noterade på pluskontot. De undersökte vattnet, busade i sanden, kampades om en pinne och smakade på tång. Härligt strandliv, det var bara sommarvärmen som saknades! Behövs det sägas att det var otroligt trötta – och blöta – valpar som plockades in i bilen. På en varm fäll kurade de ihop sig i en hög och sov hela vägen hem.

I veckan kommer vår underbara veterinär Maude för att besiktiga. Det drar ihop sig inför flytten. Innan dess ska valparna avmaskas och klorna ska klippas. Vi passar på att njuta lite extra av dem nu, om en vecka har nästan alla lämnat oss…..

Busungar!

170903
Om ni visste hur det kan låta då 6 veckor gamla valpar busar med varandra!? Det låter som att de slåss på liv och död….. för att sekunden senare släppa allt och dela på leksaken de just kampat om. Varje dag är ett äventyr och det är härligt att se hur de med stort mod tar sig runt om på tomten för att utforska världen. Nu är det mest spännande att gömma sig i buskarna, bita sönder grenar och sedan rymma i flock sticka iväg, till synes flinande, då vi kommer för att se vad de har för sig.

De är otroligt duktiga på att komma på visselsignalen. Hoppas ni valpköpare fortsätter att använda visselpipan, vi har lagt grunden för en inkallning med pipa så se till att fortsätt med visselsignaler.