månadsarkiv: februari 2017

Vi önskar Elsa, Hasse och Alice lycka till

Nu är det tomt här hemma! Alice åkte först, ett par dagar senare åkte först Hasse och sedan Elsa. Lite sorgligt och en liten tår i ögat är det allt här även om vi känner att deras nya familjer är för dem perfekta och de kommer få lyckliga liv i sina nya familjer. Alice bor numer hos Eva och Kent, Hasse får det livat i barnfamiljen tillsammans med Emma och Johannes medan Elsa har två katter att hålla ordning på hemma hos nya husse Peter.

Hasse och Elsa hade som sagt ett par dagar ensamma här och under de dagarna hann mamma Aina lära dem både ett och annat bus. Båda är nu utmärkta trädgårdsarbetare, de gräver med stor energi och lust, snabbt går det och ett stort hål mitt i gräsmattan blir det…

Om lite drygt en månad kommer våra tre lakritstroll tillbaka på besök. Då är det valpkurs för två och fyrbenta. Fram till dess gläder vi oss åt telefonsamtal, mail och sms med uppdateringar om trollens framfarter.

En OK stämpel i rumpan!

Vår underbara veterinär Maude har i dag varit på hembesök för att besiktiga, vaccinera och chippa Hasse, Alice och Elsa. Valparna skötte sig helt exemplariskt. De viftade glatt på svansen åt Maude, trots att hon stack dem inte bara en gång utan två. Samtliga har nu fått ett chip i nacken och ett unikt chipnummer.

I veckan har det varit full rulle både inne och ute. De springer som tokar inne i huset, gömmer sig under soffan, hittar saker gömda under soffa och även byråer som vi inte visste fanns. Sladdar är gott, liksom växter i stora golvkrukor. Ute är det lika livat. Nu kör de race på tomten, från ena sida till andra, hittar härliga gropar under altanen som de fortsätter gräva i, nosar upp murkna grenar som smulas sönder och har så otroligt kul med varandra.

På lördag åker Alice hem, Hasse och Elsa stannar ett par dagar till. Det blir tomt utan dem här hemma….

Bil och bad

I dag har trollen varit ute på äventyr! Vi har bara någon minuts resa med bil till en härlig strand. Vi brukar ta våra valpar dit för miljöträning. Eftersom det både snöat och regnat under helgen var vi vankelmodiga, skulle våra små fixa kylan? Vi bestämde oss för ett mycket kort besök. Bilresan klarade de tre galant, knappt ett ljud sa de där bak i bilen, väl instängda i en av burarna.
Väl på stranden visade det sig att det inte alls var vattnet som lockade utan tång och sjögräs på land. Visst doppade de försiktigt tassarna i det kalla vattnet, men bara för någon sekund. Däremot var det vansinnigt roligt att jaga varandra, leta pinnar som flutit i land, bita i torkad tång och bara tumla runt så som 7 veckor gamla valpar gör.
Snabbvisit var det, så ganska snart var de åter i den varma bilen. Väl hemma däckade de omgående i en enda stor hög. Badet tog de igen med råge när de piggnat till här hemma. Vattnet i vattenskålen flög som ur en fontän och tre glada valpar njöt av det blöta!
Ni missar väl inte kennelns sida på Facebook? Där finns filmer på valparna tagna under veckan. Här laddas även foton upp som inte hamnar här på hemsidan. Besök oss på https://www.facebook.com/landkrabbans/