månadsarkiv: december 2016

Ögonen har öppnats

Det har hänt mycket på en vecka! I dag är valparna två veckor gamla, ögonen har öppnats och även om synen är grumlig så märks det att de numer kan orientera sig bättre i valplådan. Vi ser redan nu tydligt hur olika valparna är som individer. En är helt orädd, klättrar högt på mamma Aina, kastar sig fram då maten serveras i mjölkbaren och trampar gärna undan sina syskon i jakten efter den bästa spenen. En annan är lugn, cool, luktar sig fram till maten och ligger helst kvar länge bara för att snutta och mysa. Den tredje valpen är oerhört social, tycker mycket om då vi sitter i valplådan och njuter av de små. Skulle syskonen komma för långt ifrån i valplådan tjoar denne valp högt och ljudligt undertiden de små benen ser till att kroppen kommer närmare syskonen eller mamma Aina.

Nu är namnen bestämda: Licorice Laces, Licorice Caramel och Licorice Swirl

Underbara små valpar!

Endast tre men så underbara tre som kom! I onsdags den 14 december, kom så äntlige Ainas och Leos kull. Först ut var en liten tik som fick bana väg för storasyster som var nästan 100 gram tyngre. Sist kom lillebror, så två tikar och en hane har vi i valplådan. Mamma Aina vakar dem så noga. Hon släpper dem knappt inte för att äta eller gå ut och kissa. Hon är valplådan trogen dygnet runt.

Valparna har gott om mat, de förser sig gärna av den goda feta mjölken och de går upp i vikt med blixtens hastighet. Alla är välmående, runda och härliga om magen å så luktar de ju såååå gott……